SLO ENG

Novice

05.02.2020

Funny Girl Bernieshine - Fani

je danes dopolnila 8 let. Naša živahna lepotička je rojstni dan praznovala Tačkasto delovno - v podružnični osnovni šoli Brezovica v Notranjih Goricah.                     

Ko smo se naučili vse o delih pasjega in človeškega telesa in vadili branje in računanje, se je zabava lahko pričela. Učenci so Fani zapeli rojstnodnevno pesmico in ji pripravili ljubko darilo - zbirko risbic o Fani.

 

 

10.01.2020

Nasvidenje nad zvezdami, ljuba Flora

           

 

06.01.2020

Konec lenarjenja!

Prazniki so mimo, pokanje smo prestali brez težav, počitnice so minile in zdaj smo pripravljeni za nove delovne zmage... Zavihteli smo glavnike in Fani je spet čedna.

Ampak morda bi bil moj naslednji pes bernski goli pes? ;-)

KARMEN, ZAŽENI KOLOVRAT, PRIHAJAMO!

 

23.12.2019

Dan potem.....

... je imela mačka tudi Faria.

22.12.2019

Praznovanje

Fellowu so danes družbo delale tri pasje dame: sestrici Faria in Felice, pa seveda sestrična Fanči, ki včasih pozabi, da se je treba obnašati kot dama...

Kostke so tudi letos uspele in požele pasje navdušenje.

   

Tudi od torte za dvonožne goste ni nič ostalo...

Res nič čudnega, če ima Fellow zdaj mačka... ;-)

22.12.2019

Hvala vsem za množico voščil!

Od srca se zahvaljuje naš Fellow in mi vsi z njim: za mnoga voščila, lepe želje, darila, ki so prispela od blizu in daleč... Martha Cehrs, nekdanja predsednica švicarskega bernskega kluba, je z najboljšimi željami vsem iz legla F poslala takole ljubko voščilnico:

Hvala, draga Martha!

21.12.2019

Takole praznuje 10. rojstni dan naš Monikin Fly

 

                      Fly prebira naše voščilo...                                            ... in občuduje Monikino torto....

21.12.2019

10 let je že minilo... hitro kot dih!

Fellow jih je danes dopolnil 10

in z njim njegovi sorojenci:

Faria

Felice

Flora

Fly

Flash

Finn

HVALA za številne čestitke, darila in dobre želje!

Poročilo z jutrišnjega praznovanja sledi!

 

15.11.2019

Naše krdelo je zapustil Garfield III.

Našega pogumnega borca je izdalo srce in včeraj je kljub predani skrbi in upanju na čudež odšel preko mavrice.

 

15.09.2019

Konec poletnega lenarjenja!!!

Vročega poletja je konec in Tačke se že vneto pripravljamo na začetek novega šolskega, s tem pa tudi delovnega leta. Še veterinarji dodajo svoj žig za naslednjega pol leta, pa smo v nizkem štartu...

Fani v vrtcu Lepa zgodba

Sicer pa smo se včeraj udeležili jesenskega bernskega druženja, ki je vedno prijetno, zanimivo, tokratno pa je bilo tudi sladko...

Bella na degustaciji dobrot v Berryshki razmišlja, zakaj ne sme čokolade....

Pri nas pa se je končno začela gobarska sezona, vsaj Fellow meni tako.

 

15.04.2019

Farosu v ljubeč spomin

(21.12.2009 - 15.4.2019)

08.02.2019

Ko se nas poloti "morjetožje"

In ko želimo pregnati negativno energijo preteklih dni. Takrat je čas za izlet v Sečo.

          

Prekrasen dan v odlični družbi. Pri Ribiču prijazno, domače in okusno. Kaj bi si želeli lepšega?

 

04.02.2019

Funny Girl Bernieshine, vse najboljše za 7.!

 

Še veliko zdravih, naša mala medvedka!

 

02.02.2019

Čas viroz in prehladov

Tudi naši hiši letos ni prizanesel, saj sem z obema psoma - terapevtoma redno prisotna "na izvoru" virusov, t.j. v vrtcu med malčki, kjer ima vsak pod nosom svojo "svečko", v domovih starejših, kjer okužbe čakajo v vrsti na nove žrtve, v šolah, kjer se kiha in kašlja vsepovprek.... Ampak tudi predah in malo počitka pride prav, da si opomoremo in naredimo malo reda okrog sebe.

 

Fani v vrtcu in Fellow v knjižnici

Naša mala princeska veselo raste in vsi komaj čakamo pomladnih dni, da jo Fellow v vozičku popelje naokrog.

05.01.2019

Pozdravljeni!

Tudi v januarju vas prijazno vabim na svoje predavanje v Mestno knjižnico Grosuplje v sredo, 9. januarja 2019 ob 17.30. Posvetili se bomo temi

"Spoznajmo svojega psa".

Pogovarjali se bomo o vzgoji, šolanju, negi, prehrani, opremi, zdravju...

Slavni Cesar Millan pravi:  »Bistvo discipline ni psu pokazati, kdo je glavni, temveč prevzeti odgovornost za živo bitje, ki si ga prinesel v svoj svet.« Pes ima v različnih življenjskih obdobjih različne potrebe, ki jih je, če želimo imeti zdravega in zadovoljnega psa, treba upoštevati. Poleg splošnih napotkov bomo opozorili tudi na nekatere pasemske značilnosti.

Prepričana sem, da boste slišali precej novega, uporabnega, morda boste dodali še svojo izkušnjo ali zastavili vprašanje. Vstopnine ni. Veselim se vaše družbe!

 

Pasja šola ZA PSA pa vabi na predavanje

"Komunikacija po pasje"

Na predavanju se bomo posvetili pasji glasovni in telesni govorici, ki obsega mnogo več kot le lajež in mahanje z repom. Skozi slikovno in video gradivo boste spoznali, kaj sporočajo psi v določenih situacijah in kaj nam skušajo s svojim vedenjem povedati. Lepo vabljeni na predavanje Komunikacija po pasje, ki bo v sredo, 16. januarja, ob 18h v prostorih šole v Trzinu (Blatnica 1). Prijavite se lahko na spletni strani TUKAJ, kotizacija je 15 €.
Predavala bo kinološka inštruktorica Alja Willenpart.

 

22.12.2018

9. rojstni dan

 

Fellow ga je včeraj praznoval v Mestni knjižnici Grosuplje, kjer je pomagal otrokom pri branju, delovno ....

ampak zato nič manj veselo.

Še veliko zdravih, moj Fellow, pa tudi vsem našim F-jčkom, ki so darilca tudi letos

dobili v domače nabiralnike!

28.11.2018

To je Baron, Mr. Baron


V ponedeljek, 19. novembra 2018 smo zaokrožili zgodbo o Baronu, malem posvojenem bernčku iz sarajevske Prače, ki je bil skoraj devet mesecev del našega krdela. To je nadaljevanje njegove zgodbe.


 
Baronovo zdravstveno stanje je bilo poleti nestabilno; kljub temu, da je s homeopatsko podporo hodil brez bolečin, je bila njegova koža v slabem stanju. Dlaka je obilno izpadala in na določenih mestih so se pojavljale kraste, ki so ob vsakem dotiku zakrvavele. Eden od obeh obrokov je bil sestavljen iz surove hrane, kar je ugodno vplivalo na njegovo labilno prebavo. Njegovi sprehodi ob boku Fellowu so postajali vse bolj smeli in včasih sem se resno spraševala, kako bo zmogel po hribu navzdol. Ampak je vedno veselo priskakljal za svojim vzornikom, čeprav ga je bilo včasih potrebno malce počakati. Baron je pogumen kuža. Tudi bližnje srečanje z medvedom je prenesel kot junak, čeprav radoveden junak. Kosmatinca bi si najraje ogledal bolj od blizu, a je Mirotovo povelje ubogal in sklepanje novih prijateljstev rajši prihranil za drugič.


Njegova družba je bila na prvomajskem izletu na Cres povsem neproblematična, tudi po zaslugi predane skrbi Mance Levstek.

Celo poletje je sledil svojima  pasjima prijateljema na kopanje v Grosupeljščico, zadovoljen je bil z vodo do kolen, a tako zelo ponosen, da je del plavalne zgodbe. Enakopravno se je udeleževal lajanja na vsiljivce, discipliniranja mačk in iskanja iztrebkov različnih izvorov po dehtečih gozdnih brezpotjih.


Glede na njegovo stanje kože je bilo očitno, da potrebuje dodatno podporo. Za pomoč sem zaprosila dr. Marka Nabergoja in 17. avgusta sva se prvič odpravila v Moravske Toplice. Zavedala sem se, da ena terapija še ne prinese ozdravljenja, dr. Nabergoj pa je naredil tudi homeopatska zdravila za drobnega pacienta. Baron je do takrat sicer podvojil svojo februarsko telesno težo in ojačal mišice ter pridobil moč. 15. novembra je šel v Moravce še petič, zadnjič in z novo zalogo zdravil odšel kot čisto drug kuža. Njegova luskinasta in pordela koža je postala čista, kraste so se posušile in odpadle. Njegov organizem se je čistil skozi kožo in proces se je uspešno zaključeval. Oba zakonca Nabergoj, predana veterinarja in velika človeka, sta me vsakokrat oborožila z nasveti in napotki.


Gospa Sandra Gatward, ki je v britanskem klubu za bernske planšarske pse odgovorna za reševalne misije, je ob izmenjavi novic o Baronu prišla na misel, da bi se morda v Veliki Britaniji za Barona lažje našel posvojitelj kot pri nas. In imela je prav. Po nekaj tednih je našla gospo Elizabeth Martin, ki je pred tem že posvojila dva bernija in ji poleg zlatega prinašalca četrti pes ne bo predstavljal dodatnega bremena. Fotografije njegovega bodočega doma so vsem, ki smo jih videli, vzbudile kanček zavisti… pa tudi pomirile vest, da gre Baron na lepše.
   
Začele so se intenzivne priprave. Sandra je odprla bančni račun za Barona, kjer so se nabirali finančni prispevki britanskih bernskih ljudi, za srečanje pa smo določili Strasbourg, ki je na polovici poti.
Velika Britanija je leta 2012 odpravila titracijo za pse, ki vstopajo na njeno ozemlje, kljub temu pa so zelo natančni pri pogojih in pregledu dokumentov. Vse je moralo biti po predpisih. Ko so bili vsi žigi v potnem listu na svojem mestu, tablete proti ehinokoku pripravljene in zbrano vse, kar smo potrebovali za na pot, sem rezervirala termin v pasjem salonu pri Lidiji Okleščen. Barona sva dva dni pred odhodom okopali z njegovim posebnim šamponom, Lidija pa je zavihtela še škarje in klešče za kremplje, da je bil Baron polepšan kot za razstavo. Ves čas je bil tako miren in ubogljiv, trudil se je stati v kadi, dokler je zmogel, niti kančka protesta ni pokazal pri sušenju. Bolj ubogljiv kot večina naših zdravih in malce razvajenih bernijev…
   
V nedeljo, 18. novembra smo se odpravili na pot. Fellow in Fani sta šla v ranem jutru delat družbo Farosu in v prijazno varstvo Irene in Toneta Burjaka, mi pa smo po praznih cestah hiteli proti Franciji. Vsakič, ko smo se ustavili in pretegnili noge, je Baron opravil s svojimi potrebami, pojedel vmes kosilo in se spet namestil na zadnjem sedežu. Povodec je ostal neuporabljen, saj se celo pot ni premaknil več kot za dve pedi. Dremal je in opazoval pokrajino, ki je bežala mimo.
 
Srečanje s Sandro in njeno prijateljico Louise je bilo prisrčno, med skupno večerjo je Baron mirno počival na svoji odejici, naslednje jutro pa živahno skakal okrog njiju in ju pozdravljal kot stari znanki. V ogromno kletko v Louisinem avtu sem nanosila njegove igrače, odejo, blazino, … in nič ni imel proti, ko sem ga dvignila vanjo. Radovedno je vohljal po notranjosti, nato pa se je mirno zleknil in čakal na odhod. Kot da bi vedel, da gre novemu vznemirljivemu življenju naproti.
Poročila in fotografije iz Anglije so vzpodbudne. Liz si je vzela čas za svojega novega družinskega člana, tudi sprejem pasjega dela družine je bil radoveden in prijazen. Vsak dan nestrpno preverjam poštni predal in z veseljem pričakam novice ter fotografije. Baron je eden tistih bernijev, za katerega me bo vedno po malem skrbelo in za katerega se bi vedno našel prostor v našem domu. Njegovo vedenje v zadnjih dveh tednih pred odhodom je bilo več kot vzorno. Pozabljene so bile mnoge luknje na vrtu, uničena električna ograja, razcefrane igrače, preproge in zavese, razgrizene podloge pod pasjimi skledami, stokrat preluknjane rjuhe in pregrinjala, izpraznjene vsebine odejic in ležišč, nešteti pasji kakci po vrtu, …Baron je prisrčnež, ki zleze pod kožo in pravi vir navdiha, njegova volja do življenja in moč preživetja sta neverjetni. Zato je zdaj tam, kjer je: na velikem škotskem počitniškem posestvu v družbi treh prijaznih psov in dveh še bolj prijaznih ljudi. Vem, da bo Liz naredila zanj vse in še več, saj imajo na Angleškem najboljše homeopate in svetovno znanega ortopeda.
 
Vsi držimo pesti, da si bo lepo življenje zaslužil z lepim vedenjem in da tudi Liz ne bo nikdar obžalovala svoje odločitve o posvojitvi.


Na koncu tegale poročanja ne smejo manjkati zahvale, saj je toliko ljudi zaslužnih za to, kar se je dobrega Baronu dogodilo. Spisek je dolg, a bi si verjetno nanj zaslužil priti še kdo. Naj mi bo oproščeno, če je izpadel po pomoti, navedeni pa si sledijo po kronološkem vrstnem redu.


Od srca hvala torej:
-    Dzenani Cizmić, sarajevski aktivistki, ki ni pogledala stran, ko je zagledala nikakršnega bernija v zavetišču Praća, ampak se je pogumno spopadla s težavami in z birokracijo; brez nje Baronove zgodbe ne bi bilo;
-    članom nekdanjega SKBPP, ki so prispevali v bernijev sklad; znesek 178,94 €, ki je ostal ob zaprtju kluba v skladu, je bil v celoti porabljen za Barona;
-    Valeriji Podogornik (Animal Angels) za prve vzpodbude in za prisotnost ter pomoč, ko je Baron 23.2.2018 prestopil slovensko mejo;
-    mag. Petru Levstku, DVM za prve nasvete, za zdravila, za dragoceno razpoložljivost;
-    Manci Levstek za prijazno asistenco na Cresu in večdnevno skrbno domače varstvo Barona, da sem si lahko privoščila prepotreben oddih;
-    Barbari Šolc, ki je prispevala finančna sredstva za del dietne prehrane in v celoti plačala ortopedski pregled; njena skrb, nasveti, vzpodbuda in zavzetost so bili ves čas neprecenljivi;
-    Nini Barlič, ki je neutrudno prevajala prvo in nato zahtevnejšo korespondenco z Veliko Britanijo in izdatno pomagala tudi finančno;
-    Marku Nabergoju, DVM iz Moravskih Toplic, ki je opravil pet brezplačnih bioresonančnih terapij, vse preglede in pridodal tudi homeopatska zdravila; njegove terapije so bile zdravilne za Barona in so mu brez dvoma rešile življenje, zdravilne pa so bile tudi zame, ko sem utrujena in polna dvomov prišla konec poletja z Baronom v Moravske Toplice;
-    Lidiji Okleščen, ki je Barona uredila pred odhodom do zadnje dlake in za svoje delo ni hotela plačila;
-    Sandri Gatward, ki se je z vsem srcem kljub poznani Baronovi invalidnosti in zdravstvenim težavam lotila »reševanja vojaka Barona« ter začutila mojo stisko;
-    Louise Baldwin za soorganizacijo in prevoz Barona v Veliko Britanijo ter za prijazno družbo dobrodošlice, ki so jo ponudili njeni čudoviti leonberžani našemu popotniku;
-    Ireni, Tonetu Burjaku in Farosu za zanesljivo in ljubezni polno varstvo mojih dveh, ko smo šli na pot (in še kdaj vmes);
-    Elizabeth Martin, ki je odprla vrata svojega doma berniju brez porekla in je od daleč začutila njegovo veliko srce, ki si zasluži najboljše,
-    in na koncu seveda še mojemu soprogu, ki je kot že tolikokrat zaprl eno oko in dal na voljo bančni račun; ki je sprejel Barona za našega, skrbel zanj v času moje odsotnosti in ki je od vsega začetka verjel, da je nemogoče lahko mogoče,
-    pa seveda vsem, ki ste z dobrimi željami in vzpodbudnimi mislimi spremljali Baronov napredek ter njegovo pot v novi dom.

Srečno, moj Baron!

29.10.2018

Kako mehka je tale Fanči!

Tako si misli najbrž naša Manca, saj ji Fanči res iz vsega svojega pasjega srca izkazuje naklonjenost in je potrpežljiva brez meja.

 

Prvi pazljivi, spoštljivi in nadzorovani koraki v tovarištvo brez meja....

 

29.10.2018

Na sprehod je treba tudi v dežju

V "potapljaški" opremi smo kos tudi hudemu dežju, ki nas moči te dni. Fellow in Baron imata v gozdu res veliko dela. Baronov nos je neverjeten in najde vse, kar je treba, pa tudi tisto, kar ni.... Več kot očitno je, da ga je moral za preživetje uporabljati že kot mladiček.

Zdaj se mu obetajo najbrž lepši časi, o čemer boste, upam, kmalu brali!

03.10.2018

Bogata gobja sezona

Letos, v letu komarjev, se pač ne smemo pritoževati, da nismo našli gob. Bilo je je toliko, da jih je pomagal nositi tudi Fellow!

01.10.2018

Za vedno je odšla naša Fina

Pol leta za Wenayo je odpotovala na svoj oblak tudi Fina. Skupaj z Bredo in Petrom smo neskončno žalostni.

Kadar je hudo in ne najdeš lastnih besed, ti najbrž ne zamerijo, če si jih izposodiš. Tokrat od Gregorja Geča, urednika revije Sledi:

»Postoj, trenutek, kako si vendar lep!« je zapisal pesnik. In res je lep, če imaš ob sebi psa. Čeprav veš, da ga enkrat ne bo več, bo ostal pri tebi. S tabo. Tako ali drugače. Psi ne umrejo, oni samo zaspijo in se preselijo na oblak. In od tam nas gledajo. Nas, ljudi, ter svoje štirinožne prijatelje, ki še vedno razveseljujejo svoje vodnike in vse tiste, ki verjamejo v srečo, v veselje, v ljubezen, v spoštovanje, v iskreno moč mahajočega repa, ki ustavi trenutek in ga pozlati.

 

 

01.10.2018

Poletje smo ujeli za rep....

Nam tako ljub otok Cres je bil naša počitniška destinacija to jesen. Čudoviti dnevi so odtehtali delovne mesece, ko sva s Fellowom med drugim uspešno opravila izpit za licenco R.E.A.D. (Reading Education Assistance Dogs je licenčni program registriran pri  Intermountain Therapy Animals USA. Je svojstven program, ki pomaga otrokom izboljšati bralne in komunikacijske sposobnosti s pomočjo posebne metode: otrok bere psu. Pes v programu R.E.A.D.® je izšolan terapevtski pes, ki skupaj s svojimi vodnikom obiskuje šole, knjižnice in ostale ustanove, kot poslušalec otrok, ki berejo).

Fani in Fellow sta uživala v plavanju in dolgih jutranjih sprehodih, punce treh generacij naše družine pa smo si privoščile osem nepozabnih dni razvajanja, potepanj in predvsem super družbe, ki smo jo našle druga v drugi.

 

05.06.2018

Tudi Fanči je od danes "diplomirana" Tačka

 

Pod skrbnim mentorstvom Jane Miklič sva tudi s Fani opravili predpisano pripravništvo in danes varovancem DSO na Bokalcih, Jani in strokovnim delavcem pokazali, kaj znava.

 

 

Če naju bodo potrdili še organi društva , sva pa zmagali!

Od srca HVALA, Jana!

25.05.2018

Fellow in Fanči pridno soustvarjata "tačkasto" zgodbo

Fani je bila del ekipe, ki je razveseljevala obiskovalce festivala "Igraj se z mano" na Kongresnem trgu v Ljubljani. Še nekaj pripravniških ur in tudi Fanči bo pristopila k izpitu za Tačko pomagačko.

Na OŠ Brezovica je Fellow redni obiskovalec. Takole čaka, da otroci napišejo nalogo, potem pa "pregleda" zvezke in pritisne vsakemu žig s svojo tačko.

15.05.2018

Majske novice

Baron je zrasel in se je odlično odrezal tudi kot sopotnik na prvomajskih počitnicah na Cresu.

  Najlepše je bilo v Mančini družbi!

Fanči je opravila že dve tretjini potrebnih pripravniških ur in kot kaže, bo postala vzorna Tačka pomagačka. Vsi jo zelo pohvalijo!

Naša Manca pa je zadovoljna dojenčica, ki se hitro navaja na bernsko družbo.

04.05.2018

Dočakali smo našo Manco

Neja in Matic sta nas razveselila s svojo ljubko dojenčico, ki je že v maminem trebuščku čutila bernske smrčke. Sedaj jo spremljajo, ko se pestuje....

Srečno, mala Manca!

24.04.2018

 

PASJI SMISEL ŽIVLJENJA

je nova knjiga Založbe Učila, napisal pa jo je W. Bruce Cameron.

Gre za "topel roman o neuničljivi vezi med človekom in njegovim najboljšim prijateljem«..., "pogled s pasje perspektive na človeške odnose".... "Ta ganljiva, lepa in domiselna zgodba nas uči, da ljubezen nikoli ne umre, da so najboljši prijatelji vedno z nami in da se vsako bitje na Zemlji rodi s smislom in poslanstvom."

Knjiga je pravi obliž na srčne rane tistim, ki smo nedavno izgubili dragega štirinožca, pa tudi sicer jo z veseljem priporočam v branje.

24.04.2018

Poletje je pred vrati

Tudi letos smo v pričakovanju visokih temperatur pohiteli k pasjemu frizerju. Za naša dva kosmatinca je tokrat poskrbela Lidija Okleščen, kinologinja in lastnica pasjega salona PROPET iz Ljubljane.

FELLOW: razlika v izgledu in počutju je očitna!

FUNNY GIRL: Fanči je spet poskočna kot mlada kozica, njena ostrižena dlaka pa je tehtala kar 1,7 kg.

29.03.2018

Danes je preko mavrice odšla naša neponovljiva Wenaya

 

Izšolana terapevtska psička, velika Slavkova ljubezen, naša tolažnica, ko smo izgubili Latino, Sončica, ki niti za trenutek ni prenehala biti naša, čeprav je zadnjih pet let in pet dni uradno sodila v Ložarjevo družino. Po bližnjici je iz Postojne preko mavrice odšla  k svojim bernskim prijateljem, saj smo se strinjali, da se s tumorjem v hrbtenjači ne da kakovostno živeti. 

Zaznamoval nas je njen veder značaj, njena neizmerna potrpežljivost in iskreno veselje, ko je prišla domov. Tu bo za vedno ostalo njeno srce...

04.03.2018

Baron – majhen bernski planšarski pes iz PračeZdaj, ko to pišem, leži ob mojih nogah pod pisalno mizo. Baron. Kakšno zveneče ime! Kakšna strašljiva življenjska pot – upam, s srečnim koncem. Pa pojdimo na začetek.
Ko je naš klub že zapiral svoja vrata, je nanje potrkal, natančneje se je obrnil na e-naslov naše Nine Barlič g. Steven Green, ugledni predsednik  britanskega kluba za bernske planšarske pse. Opisal je pobudo Đenane Cizmić, aktivistke za reševanje psov v Sarajevu: v zloglasnem azilu Prača pri Sarajevu je v grozljivih razmerah našla mladega bernija, ga poimenovala Baron in ga namestila v začasen dom, plačljiv pasji hotel, iz katerega bi moral čim prej na varno. Za pomoč je prosila Angleže, ti pa naš klub, saj lažje preverimo stanje in ukrepamo. Po desetdnevni bitki za potrebne  dokumente, po dolgih dopisovanjih in preverjanju možnosti, kaj bi bilo za Barona najbolje, je prišel dan D: v petek, 23. februarja smo ga pričakali v Brežicah.
Barona so kot stotine drugih bosanskih psov našli na cesti. Azil Prača je le eden od azilov, ki si nikakor ne zaslužijo tega imena. Pasji krvniki lovijo pse po ulicah, tudi sterilizirane in kastrirane, tudi tiste, za katere ljudje skrbijo in so neškodljivi… ker vsak ujeti pes pomeni denar. Še bolje je, če je to mrtev pes. Zato psi umirajo grozljive smrti in tisti, ki preživijo Pračo, se uvrščajo v kategorijo, podobno preživelim v koncentracijskem taborišču Auschwitz. Zelo zgovoren je prispevek, ki so ga konec lanskega leta posneli novinarji oddaje 24ur.com in ga najdete na tem naslovu.

Prispevek vam bo po vsej verjetnosti priklical najmanj solze v oči.
Mali Baron je droben kužek bernskih barv, tehta slabih 15 kilogramov, po oceni veterinarke Mirjam Blatnik iz Brežic je star med šest in sedem mescev. Šibke rahitične nožice nosijo presuho telo, vendar je njegov duh popolnoma bernski: živahen v okviru svojih fizičnih zmožnosti, zvedav, olikan, nikoli vsiljiv, ubogljiv … predvsem pa neskončno hvaležen za priložnost zaživeti novo življenje. Poleg probiotikov in vitaminov dobiva kakovostno (domačo) hrano, skrbno nego in vso ljubezen, ki jo zmorem. Barbara mu je predpisala še homeopatske pripravke za pravilno rast kosti.
Naše pasje – mačje krdelo ga je sprejelo z mešanimi občutki: mačke ga vzgajajo vsaka po svoje, Fani je povsem zgrožena, Fellow pa kot pravi terapevtski pes ve, da je Baron potreben nege, skrbi in ljubezni. Vsakega obiskovalca njegove bernske očke na mah osvojijo in vrsta potencialnih posvojiteljev se daljša…
Včeraj sva imela dan za nego kožuha: pred odhodom iz Sarajeva je bil sicer skopan, a ostalo mu je na kupe spolstene dlake, ki še nikoli ni videla glavnika oz. krtače. Potrpežljivo in radovedno je ležal na mizi ter sledil škarjicam in glavnikom. Niti ene same pritožbe, niti kančka protesta.


V peklenskem mrazu so bili najini sprehodi (v zimskem plaščku) kratki in omejeni na lulanje in kakanje. Odličen apetit daje upanje, da bo Baron uspel nadoknaditi vsaj nekaj zaostankov v svojem razvoju. Ponoči spi ob moji postelji. Njegovo pretegovanje in globoki vzdihi sporočajo, da sem se odločila prav: odpreti je treba srce in dom. Plačilo je nepopisno bogato.
V Baronovem imenu iskrena hvala vsem sodelujočim v tej misiji: britanskemu klubu za BPP, veterinarjem in aktivistom, predsednici Animal Angels, nenazadnje pa tudi vsem botricam in botrom, ki ste prispevali v naš Bernijev sklad.
 

04.02.2018

Tudi Fanči je vstopila v klub 6-letnikov

Rojstni dan so ji polepšali Brookovi s skupnim sprehodom.

Prijetnega druženja žal ni ovekovečil fotograf, ki je ostal pod odejo....

V zimski idili sta uživala tudi Fly

 

in Faria.

05.01.2018

Tudi Flash sporoča, da je vse ok!

Mi pa mu pošiljamo velik objem!

21.12.2017

Dan za praznovanje

Naše F leglo danes praznuje 8. rojstni dan. Devet od destih postavnih bernijev!

Fellow je praznik preživel delavno, z Wenayo sta bila namreč na obisku v DSO Kolezija, kjer sta spet razveseljevala varovance Doma.  Po prejetih fotkah sodeč se tudi ostali naši slavljenci niso dolgočasili!

Flora z darilom  Fly - "angelček"

Faros pri opoldanskem počitku

 

26.10.2017

Čisto zares pravi TP (= terapevtski par)!

16. oktober pomeni novo prelomnico v življenju z našim Fellowom.

Polna pozitivne energije pričenjava najino poslanstvo.

Pogosto greva na terapevtsko uro skupaj s Slavkom in Wenayo, dopolnjujemo drug drugega, uživamo pri delu, prinašamo dobro voljo in pomagamo tam, kjer nas potrebujejo.

04.10.2017

Svetovni dan živali = god sv. Frančiška Asiškega

V grosupeljski župniji je na god sv. Frančiška, zavetnika živali, letos prvič potekal blagoslov hišnih živali. Seveda pri prisrčnem in poučnem obredu, ki ga je vodil župnik gospod Janez Šket, nismo manjkali. V prijazni pasji družbi in družbi enega hrčka sta se naša dva kosmatinca odlično počutila.

Spomnili smo se tudi tistih živali, ki jih ni bilo z nami, pa ljudem lepšajo vsakdan, preganjajo osamljenost, osmišljajo življenje... in so tudi del tega stvarstva.

29.09.2017

Zdaj pa zares - izpit za terapevtske pare je za nami!

 

Zelo smo se potrudili in uspeh ni izostal: po 25-ih pripravniških urah v različnih ustanovah smo včeraj v Mladinskem klimatskem zdravilišču na Rakitni Slavko, Wenaya, Fellow in Mojca

uspešno opravili še zadnji preizkus: praktični in teoretični del izpita za terapevtski par.

Mentorica Jana Miklič nas je s pomočjo somentorjev (med njimi v izpitni komisiji izkušena in predana Tatjana Pavlič) potrpežljivo vodila od ene preizkušnje do druge, na koncu pa je napisala:

V veliko veselje mi je bilo delati z vama, saj sta veseli in topli osebi, predvsem pa odlični tački.

Če me bo kdo vprašal, kakšen je idealen terapevtski pes, zdaj vem, da je to bernc.

Tole pa res ne potrebuje komentarja!

 

 

29.09.2017

Tačkaste novice

Fellow in Wenaya sta še zadnjič pred prelomnim dogodkom nastopila kot pripravnika: na dogodku DAN POLETAVCEV, ki ga je v petek, 22. septembra organizirala Mestna knjižnica Ljubljana, smo se tudi Tačke Pomagačke družile z razigranimi poletnimi bralci v enem od ljubljanskih parkov.

Slavko in Wenaya v akciji

           

Med nastopajočimi je bil tudi Maček Muri, oboževani (književni) lik vsakega velikega ali malega otroka.

S Fellowom sta požela veliko pozornosti, saj ni vsak dan videti bernija, ki vzame piškot iz mačkovih šapic! :-)

10.07.2017

Titijeva zgodba

Z veseljem objavljam zgodbo malega terierja Timija, ki je svojim lastnikom povzročil nemalo sivih las in neprespanih noči.


Pes Titi ima za seboj precej burno življenje. Doživel je vse od brezskrbnega pasjega otroštva v družini z otroki, zavetišča, nato posvojitev in dobra 3 leta v pasji šoli kjer so se reševale razne travme. Razen krajšega časa v zavetišču je živel v oz. pri hiši z vrtom.

Nedavno je spet zamenjal kraj bivanja. Zdaj živi mestno življenje v velikem bloku. Zaradi njegove živahne narave (da, je terier) je mestno življenje precej razburljivo. Povsod ljudje, avtomobili, psi, morje, zanj čudne rastline,... Sprehodi so nenadoma postali izjemno težavni in živčni.

Poleg ostalih metod umirjanja (kastracija, veliko gibanja, preprečevanja situacij,...) smo poskusili tudi z Bachovimi kapljicami za umirjanje, ki so bile narejene posebej za Titija. Po vseh danih informacijah je gospa Mojca Sajovic zaključila, da je v največji meri kriva njegova šibka samozavest in zato na vse tako burno reagira.

Kakšen teden po prejemanju kapljic se je Titi že nekoliko umiril. Po enem mesecu imamo pred seboj popolnoma drugega psa. Kapljice so prispevale odločilen korak do umirjanja, to priznava drugače zelo skeptičen lastnik Titija.

Za dane kapljice smo gospe Mojci izjemno hvaležni lastnik, njegova partnerica, drugi pes in veliko število sosedov. Brez vas nam ne bi uspelo. Še enkrat hvala.

10.07.2017

Praznovanje na Ljubljanici v znamenju bernijev

Psom prijazna ladjica "Ponirek" je včeraj gostoljubno sprejela vse moje goste, ki so mi pomagali primerno obeležiti mojo okroglo letnico.

   

 

Kljub vročini se je slavja udeležilo tudi osem bernijev, najmlajša šteje tri mesece, in zaradi njih je kapitan Bojan priskrbel dodatne količine vode, pa tudi ustavil ladjico na primernem mestu, da so si kosmatinci pretegnili tačke in odtočili kakšno kapljico. Nekateri so se ob postanku tudi osvežili v Ljubljanici. Skratka: nepozabno kljub visokim temperaturam in seveda HVALA VSEM UDELEŽENCEM!

07.07.2017

Wenaya in Fellow gresta na počitnice

Naša pasja pripravnika, ki sta celo pomlad pri delu kazala vse svoje odlike in pridobila skupaj z vodnikoma nova znanja, sta v tej hudi vročini nastopila zaslužene počitnice.

Za spominek na prijetno družabništvo, ki smo ga opravljali med otroki v litijski knjižnici, še ena fotka, zdaj pa v senco z - na srečo - poletno frizuro, pa skupaj s Fanči sem in tja skok v osvežilno kopel!

26.06.2017

 

Pripravniški par na delu

Fellow v Knjižnici Litija pozorno posluša pravljico, ni mu odveč pokazati tudi kakšen trikec.

 

V družbi svojih pasjih sodelavcev, ki tvorijo veliko družino Tačk pomagačk, se odlično počuti. Še malo, pa gremo na izpit!!

06.06.2017

Poletne pasje frizure

Po zaslugi drage pasje frizerke Kaje iz salona Smrček na Šutni pri Škofji Loki sta Fellow in Fančka opremljena za boj proti poletni vročini.

Seveda nihče ne uživa bolj kot Fani, ko se znebi odvečne dlake. V salon pridirka kot puščica in sama skoči na mizo v veselem pričakovanju. Ko odhaja, zgleda vsaj pol mlajša in se tudi obnaša tako.

Nov izgled in precejšnje olajšanje si je zaslužil tudi Fellow, ki ima letos delovno poletje, saj z Wenayo pridno nabirata pripravniške ure pred jesenskim izpitom pri Slovenskem društvu za terapijo s pomočko psov TAČKE POMAGAČKE.

 

21.04.2017

S Fellowom sva stopila na novo pot

Se še spomnite navdihujoče knjige Barryja Schieberja, ki sem jo predstavila pred leti? Njen naslov je "A Gift To Share - The Story of Moritz".

Tudi za Fellowa sem že nekaj let ugotavljala, da ima "dar, ki ga je treba deliti". Uspešno opravljeno testiranje v Društvu za terapijo s pomočjo živali Tačke pomagačke" je potrdilo prav to. S Fellowom sva postala pripravnika in po zahtevanem izobraževanju včeraj pod vodstvom mentorice Jane Miklič opravila svoj prvi obisk v DSO Kolezija. Vedno je lepše v družbi in na poti učenja za terapevtski par sta se nama prudružila Wenaya s svojim Slavkom. Juhej!

 

23.11.2016

 Preko mavrice je odšla naša Fancy

Mesec pred svojim sedmim rojstnim dnevom je svoje najdražje zapustila Fancy, lepotička iz Latininega legla. Omagala je v bitki z limfomom, v tolažbo pa nam je, da je preživela skoraj sedem srečnih let.

29.09.2016

Sobotno predavanje o naravnih rešitvah za zdravje naših psov

V soboto, 24. septembra sem na povabilo Lene Gregorčič (zdravahranazapse.si) ponovno predavala o načinih in metodah, s katerimi lahko izboljšamo oziroma ohranimo zdravje naših psov.

 

zelo razveseljivo je, da tematika zanima vse več lastnikov psov

na koncu se je razvila živahna debata, odzivi slušateljev pa so več kot vzpodbudni

Res se veselim naslednjih v nizu jesenskih predavanj, predvsem tistega o Bachovih cvetnih esencah.

Informacije in prijave na spletnem portalu zdravahranazapse.si!

 

08.08.2016

6. rojstni dan naše Kamničanke Wenaye

Vsak rojstni dan, ki ga preživimo skupaj, je praznik. In vsako druženje je razlog za praznovanje. Tako je bilo tudi danes.

  naša lepotička jih je upihnila že 6!

Praznovala je seveda v družbi najbližjih in najboljših prijateljev.

Kot se za vroč poletni dan spodobi, tudi kopanje ni manjkalo.

 

 

23.07.2016

Pasja vročina in Brooklynov 2. rojstni dan

Letos malce lažje prenašamo visoke temperature, saj smo nedaleč "odkrili" prav prijetno sprehajališče, ki vključuje tudi kopanje v dokaj čisti vodi. Včasih se nam pridruži tudi kakšen družinski član.

Tokrat je bil to Brooklyn, ki je ravno praznoval svoj drugi rojstni dan.

 

25.06.2016

Brooklyn je danes uspešno opravil svoj prvi izpit

Iskrene čestitke pošilja tudi naše krdelo!

 

 

25.06.2016

Prijateljska pomoč je neprecenljiva

Fellow je bil nujno potreben poštenega kopanja in fotografije povedo (skoraj) vse!

   

končni učinek je bil tudi Jilli neznansko všeč

25.06.2016

Junijske počitice so prehitro minile

Tudi letos smo se v enaki zasedbi kot lani odpravili na Hvar, le da je bilo nebo bolj usmiljeno in se je termometer ustavil pri prijaznejših temperaturah. Za kopanje, tudi jutranje, je bilo dovolj toplo, za potepanja po otoku pa ne prevroče.

   

povsod skupaj, povsod uglašeni

   

da ne bi izgubili kaknega gramčka....

   

Fani je sklepala nova prijateljstva, moški so uživali v senci

   eni so si privoščili jutranje plavanje, ...

      ... drugi so se vsako jutro pripravljali za izpit....

19.05.2016

Ko pretekli konec tedna dež ni hotel nehati...

... smo se odpravili na morje, na sprehod, na kavo, na kosilo in - na kopanje! Ja, Fanči je otvorila kopalno sezono, pa tudi Fellow ni kaj dosti zaostajal.

24.04.2016

Izlet na lanski sneg

Ha, v resnici smo šli aktivisti našega kluba v izvidnico, saj se bo naš bližnji spomladanski piknik predvidoma začel v dolini pod Poncami. Prav tam smo naleteli torej na lanski sneg, ki so si ga dodobra privoščili naši "trije mušketirji" (pardon: ena mušketirka in dva mušketirja!).

   

Pogled na veličastne skakalnice in misel na osupljive dosežke naši skakalcev:

Kmalu pridemo nazaj, takrat v številčnejši izvedbi!

24.04.2016

Prej in potem

Našo Fanči smo tudi letos zaupali veščim rokam frizerke Kaje. Po dobri uri je naša pasja gospodična odskakljala na dvorišče pred salonom kot razposajen kozliček. Sami lahko presodite, zakaj!

Prej:

 

In potem:

 

Seveda se ji vse smejalo že med striženjem:

Zdaj spet vsak mimoidoči sprašuje, če imamo mladička, saj se Fanči tudi obnaša tako. Poletje bo veliko lepše!

Hvala, Kaja!

 

02.04.2016

Ko je Brook pri nas na počitnicah

Vedno je zanimivo, super lepo! Carlos sprehoda nikdar ne zamudi, niti takrat, ko se nam pridruži Brooklyn.

naša "triperesna deteljica" po sprehodu komaj čaka na kosilo

22.03.2016

"Naravne rešitve za tvojega psa"

Moje predavanje s tem naslovom v organizaciji Lene Gregorčič, avtorice spletnih strani Zdrava hrana za pse, ste lahko poslušali v soboto, 19. marca. Z Leno se veseliva ugodnih odzivov, ki predavatelju res dajo krila.

 

Vabilu na predavanje se je prijazno odzval tudi Jože Vidic, dr.vet.med., odgovorni urednik revije Moj pes, ki je že pred dobrim desetletjem vedel, da morajo dopolnilne metode zdravljenja korakati z rokov roki z šolsko veterino. 

Leni se zahvaljujem za vabilo in zaupanje, dr. Vidicu pa za podporo in vzpodbudo pri snovanju člankov ter njihovi objavi. Upam, da boste lahko kmalu vse prebrali tudi v rubriki ČLANKI, ki je trenutno v prenovi.

Obilica ustvarjalnega dela, tudi za slovenske kinološke revije Kinolog in Moj pes, je razlog, da so bile novice o nas v zadnjem letu tako zelo skope, vendar upam, da se bom vsem, ki radi pokukate na moje spletne strani, letos lahko bolj posvetila. Še vedno pa se trudim, da vsi, ki pošljete na moj naslov vprašanje o zdravju oz. dobrem počutju vašega kosmatinca, odgovor dobite v najkrajšem možnem času.

Posebna gosta ga. Albina in njen malamut Ajk sta živ dokaz, kako se da z dopolnilnimi metodami zdravljenja, trdim delom in nedeljeno ljubeznijo premagati še tako hude težave.

14.03.2016

Vabilo na moje predavanje

Naravne rešitve za boljše življenje tvojega psa

Kdaj: 19.3.2016, ob 17h (predavanje traja cca. 1, 5 h)

Kje: eko365, Runkova ulica 2, 1000 Ljubljana

 

"Za vsako bolezen rož'ca raste" – rek, ki ga ponovno spoznavamo

Zanimanja za alternativno, dopolnilno ali naravno zdravljenje (imenujte ga, kakor vam paše) je med pasjimi lastniki vedno več, saj je vsem znano, da tako zdravljenje deluje blago, neagresivno in brez stranskih učinkov.

Na predavanju bomo spoznali kaj je, kako deluje in kdaj uporabljati HOMEOPATIJO, temeljna načela in uporabo BACHOVIH CVETNIH KAPLJIC in kdaj lahko psu pomagamo s TERAPIJO DOTIKA, pod katero štejemo različne masaže. Kaj je najbolj primerno za tvojega psa?

Nekatere metode so bolj primerne za kurativna zdravljenja, druge služijo kot preventiva, v nekaterih primerih pa jih lahko uporabimo kot podporno terapijo klasični veterini. Dopolnilne metode zdravljenja se odlično obnesejo kot:

  • dvigovanje splošne telesne odpornosti
  • zaščita pred zunanjimi zajedavci
  • pomoč ob stresnih situacijah in ob vedenjskih težavah
  • preventiva proti negativnim stranskim učinkom cepljenja
  • odličen podporni steber klasični veterini (uporaba pred in po posegih, ob rakavih in drugih obolenjih...)
  • ... pomoč ob številnih drugih situacijah!

Alternativo vedno izberemo zato, ker je manj invazivna in ker želimo psu pomagati ter ga na nek način obvarovati pred  stranskimi učinki. Ne počnimo tega na pamet, samo zato ker "ne more škoditi", saj s takim načinom razmišljanja ne pripomoremo k boljšemu celostnemu počutja psa, poleg tega obstaja velika verjetnost, da pri zdravljenju ne bomo uspešni. Spoznajte se z osnovnimi načeli različnih terapij in izberite tako, ki ustreza potrebam vašega psa!

 

Vstopnina: 15 €

Prijava je obvezna preko spletnega obrazca www.Zdravahranazapse.si

Za dodatne informacije pišite na lena@zdravahranazapse.si ali pokličite na 040 760 202.


19.09.2015

Na Pagu ni bilo čutiti, da se poletje izteka

Živahnemu septembru smo dodali "pikico na i" in v najboljši družbi - v družbi bernijev in njihovih ljudi - preživeli nekaj nepozabnih dni v nam tako dragih Šimunih.

Pred spomenikom paški čipkarici v mestu Pag

naša neumorna plavalka Fanči

družinska idila pri Brooklynovih

prešerno razpoloženi v marini Šimuni

pred belimi lepoticami, ki vzbujajo lepe spomine na jadralska leta

10.08.2015

Fešta kot se šika!

Wenayo smo obiskali v Kamniku, kjer smo najprej nazdravili in se posladkali ob tortah : mi smo prinesli pasjo, Mira pa je naredila mnjami torto za nas.

 

Slavljenka je bila videti navdušena!

Svoja pasja gosta je povabila na kopanje v Kamniški Bistrici - z veseljem sta se ji pridružila in življenje je takoj postalo lepše.

V svežini, ki je vela od kamniških vršacev, smo preživeli čudovit dan. Nismo pozabili na z zdravico, privoščili smo si čofotanje po ledenomrzli Kamniški Bistrici in kulinarično razvajanje Pr' Jurju.

 

Wenaya je tako zavzeta ljubiteljica vode, da si je celo med praznimi kotanjami našla svoj ledeni bazenček in nam pripravila pravo predstavo.

08.08.2015

(Še vedno malo) naša Wenaya praznuje danes 5. rojstni dan!

Seveda se željam vseh njenih pridružuje tudi naše krdelo! 

Praznovanje sledi!

03.08.2015

Poletna potepanja, počitnice in rojstni dan

V debeli senci in v bližini reke ali vsaj potoka se bistveno lažje preživi vroče poletne dneve. Če je družba odlična, je vse še toliko lepše!

 

Spet smo čofotali v soteski slapov Kosce, kjer ni nikdar vroče.

 

V dolenjski lepotici se poleg kosmatincev namočimo tudi sami!

 

Eni do vratu v vodi, drugi pa raje na suhem - tokrat je bil to Brook, ki ga Fanči ni prepričala.

Po kopanju pa na sprehod in pogledat, kje so stari prijatelji v Murglah. Brook na počitnicah v našem krdelu je bil več kot priden, kjer koli je bil z nami - bil pa je seveda povsod.

  

Navsezadnje pa je pri nas na počitnicah upihnil svojo prvo svečko na slastni torti, ki jo je rade volje podelil s svojo najboljšo prijateljico Fanči in Fellowom.

Konec julija pa se nam je pridružila še Wenaya, ki se je počutila tako, kot da ne bi nikdar odšla. Vidno je uživala v vsakem sprehodu po domačem gozdu.

10.07.2015

Ko temperature podivjajo, gremo na Krko

     

V prijetni senčici, kjer ni nikoli prevroče, so se nam po kopanju pridružili tudi Brooklyn, Fanči in Fellow. Bernijem prijazno gostišče Koren vedno izpolni in preseže naša, tudi kulinarična, pričakovanja.

Ponovitev obiskal sledi v kratkem!

23.06.2015

Manjkala je Fanči

Vsem,  ki ste v predhodni novici pogrešali Fanči, sporočamo, da je počitnice preživela v "naj" pasjem hotelu PASJI DOM, kjer jo je Nina razvajala 24 ur na dan. Tudi za čofotanje ni bila prikrajšana, da o prijazni pasji družbi sploh ne govorimo.

 

14.06.2015

Prvi del morskih počitnic je za nami - berniji so zavzeli Hvar

Farosovi so "krivi", da smo se odpravili po dolgem času na pravi pomorski dopust, z nami je odšel tudi Fellow. Da mu ne bi bilo preveč dolgčas po Faniki, so mu družbo delali še Faria, Faros in mladi Brooklyn, nam pa njihovi ljudje.

Bilo je nepopisno fajn, ampak najbolj zgovorne so fotografije!

 

Vsak dan smo našli svojo zasebno plažo v katerem od azurno modrih zalivov, pri gastronomskih užitkih smo bili več kot enoglasni, občudovalcev ni manjkalo in voda je imela preverjenih krepkih 25 stopinj Celzija.

 

Počitnice, ki jih bomo z veseljem še ponovili!

11.05.2015

Poletje je pred vrati

Po vzoru svojih najboljših prijateljic se je tudi naša Fanči danes odpravila k frizerki in si privoščila stilsko prenovo. Pravzaprav je bil to kar stilski izziv, kajti sprememba je zares ..... OGROMNA!

Pasja frizerka Kaja je vzela v roke orodje in Fanči je iz minute v minuto postajala mlajša.... in lažja.

Končni rezultat je super. Tako kot tudi njeno počutje!                               KLIK  →

          

V pozornosti je po dolgem sprehodu užival tudi Fellow!

07.02.2015

Zima z zobmi

Ko smo že mislili, da se bo potrebno z našimi kosmatinci napotiti na izlet v sredogorje, da se bodo lahko naužili igre v snegu, je zima pokazala zobe in nam nasula obilico snega.

 

Burja je naredila svoje in vsi trije mački so zasedli vse razpoložljive posteljne kapacitete, saj skoraj niso pomolili smrčkov iz hiše.

    

Edino pogumni in zvesti Carlos je šel na zimski sprehod skupaj s psi.... kadar ni bil "zaposlen" pred računalnikom ali sprejemal obiskov svojih prijateljev.

Fanči je medtem praznovala svoj tretji rojstni dan v Ljubljani in sprejemala voščila od blizu in daleč.

19.01.2015

Obisk po dolgem času in umetniška galerija po pasje

Vedno, kadar se pri nas oglasijo Jasna in člani njene družine (tokrat se ji je pridružil njen vsestranski Dušan), našemu klepetu ni konca in ko se poslavljamo, ugotovimo, da je ostalo na zalogi še neskončno število tem. Ti nam tako ljubi in dušo božajoči obiski pa so povezani tudi z darili, ki nas vedno pustijo brez besed....

     

posodica za milo in izvirni nakit izpod rok Jasne in Dušana

Kjerkoli se v naši hiški ustavi oko, je delček bernske duše Šporarjevih. Beseda HVALA je seveda veliko premalo.

Latina in deset mladičkov                  -      obešalnik      -                      bernska marioneta

11.01.2015

Konec tedna v znamenju mladine

Pasje mladine, seveda!

Kavčičevi so na Dolenjsko pripeljali na obisk Lorry in Beatla. Skupaj z Brooklynom, njegovo veliko prijateljico Fanči in s Fellowom je bilo res živahno najprej v Hočevju, potem pa še pri nas. Skoraj šest mesecev že imata Fellowova potomca, ki sta po obeh starših podedovala tudi čudovit značaj. No, Tanja pravi, da je Brooklyn uglajen čisto po očetu....

Zato smo izjemno veseli, kadar imata Milica in Josip neodložljive obveznosti... in pride Brook na mini počitnice.

Takole smo pričakali nedeljski sončni vzhod!

Brooku se ni prav nič mudilo domov..., pri nas pa komaj čakamo njegov naslednji obisk!

21.12.2014

Praznovali smo 5. rojstni dan 

Zares ni lepšega, kot družba bernijev in njihovih ljudi. Po petkovem Božičkovem pohodu, ko smo se komaj naspali in odpočili, je že tu praznovanje petega rojstnega dne.

Faria, Fina, Fellow. Faros in Felice so dobrovoljno sprejeli medse še Fanči, Erosa in Nero.

Fešta je bila popolna! Zagorela je tudi svečka na torti.

V okrepčevalni Pr' Mihcu na Spodnji Slivnici smo spet našli bernijem prijazen kraj, kjer smo si privetali dušo z imenitnimi pečenimi kračami. Vseh osem kosmatincev pod mizami nam je bilo res v ponos!

 

 

14.12.2014

Poziranje za naslovnico revije Kužek

Delo manekena je res naporno, pravi Fellow. Ampak v fotostudiu je svojo nalogo opravil z veseljem.

07.12.2014

Naši dragi odhajajo, življenje pa teče dalje....

V ponedeljek, 27. oktobra 2014 se je za vedno poslovil moj stric Matija Musar. Bil je človek z velikim srcem, edini, ki je brez velikih besed vedno razumel mojo dušo, tudi in še posebej takrat, ko sem se za vedno zapisala bernijem.

Brez njegove gostoljubnosti marsikatere moje bernske zgodbe ne bi bilo... Plod njegovih zamisli je naša hišica, razumel je, da za svoje delo potrebujem več prostora in je bdel nad izgradnjo moje pisarne, njegov dom, pa kamorkoli sem že prišla, mi je bil vedno prijazno zavetje in tudi za vse, ki sem jih pripeljala sabo.

In berniji, ne le moji, so bili vedno dobrodošli.

Dragi stric Matic, nikdar se ti ne bom mogla dovolj zahvaliti.

Počivaj v miru in s svojega oblačka še naprej s prijazno roko čuvaj mene in vse moje.

Neskončno te bom pogrešala,

tvoja Mojca

17.11.2014

Taly v hotelu Ad Astra

13. november je bil pri nas rezerviran za sprejem prisrčne Taly, ki je njeni najdražji niso mogli vzeti seboj na nekajdnevno potovanje. Ker je že pred časom naredila "sprejemni izpit" za naše krdelo, je bilo njeno bivanje eno samo veselje, prijetni sprehodi brez povodcev, potep na Gradišče in .... prazne, do zadnje drobtinice pospravljene vse sklede v hiši, tudi mačje!

Ko so na koncu naše sprehajalne poti vsi trije brez ukaza zasedli vsak svoje mesto, je sledila slastna nagrada, seveda!

05.11.2014

Ste že videli novo številko revije Kužek?

Fellow na naslovnici, med opisom pasme pa naša številna družina!

Uživajte!

20.10.2014

Lavričeva koča v znamenju pohodnikov ... in bernijev

Tam, kjer smo vedno prijazno sprejeti, smo v prijetni družbi preživeli še - verjetno zadnjo - nedeljo letošnjega "indijanskega" poletja.

Mali Brooklyn se je odlično počutil v družbi starejših sorodnikov in vestno posnemal očka Fellowa.

Filip z Erosom in Peter s Fino sta vidno uživala na poznojesenskem soncu.

Fellow pa se je dobrovoljno nastavil kameri.

 

07.10.2014

Brooklyn v varstvu v Predolah

Fotografije o tem, kako smo uživali v Brookijevi družbi, povedo več kot tisoč besed....

 

Po dveh urah ni bil utrujen samo Brooklyn, dol so popadali tudi naši muci...

06.10.2014

Jesen je čas piknikov

Tudi v našem klubu smo se v jesen napotili nadvse družabno in lepo prvo oktobrsko soboto izkoristili za druženje več kot pol stotnije bernskih ljudi.

Fellow je zbrane zabaval z vožnjo vozička tako, da so se mu pridružili še Wenaya, Faros in Tally.

Brooklyn je bil seveda glavna zvezda dneva.

 

Peka pasjih piškotkov je bila odlična ideja.... pa tudi blagoslov naših kosmatincev ob godu sv. Frančiška, zavetnika živali, ni manjkal.

26.09.2014

Berni, kamorkoli pogledaš....

Medtem, ko je Tone Hočevar skupaj s Slavkom odpeljal bernsko odpravo na izlet v Rim, se je naša hiška napolnila z berniji.

Fellow je svoje tri dame vsak dan dvakrat popeljal na raziskovanje v gozd, v kuhinji pa so se pripravljale dobrote za večerjo: na primer rahlo popečene goveje ličnice z nastrganimi bučkami in korenjem, za prilogo pa riž s parmezanom.

Skled ni bilo potrebno pomiti....

26.09.2014

Osvojili smo CACIB Lendava 2014

 

Nekateri so vzeli tole razstavo zelo zares, midva s Fellowom pa kot zabavno druženje pod klubskim šotorom in ob njem. Odlična ocena je bila le pika na i.

 

Barbari in Jilki sva hvaležna za odlično družbo, skrbno pomoč in moralno podporo....

Wenaya pa si je kljub svojemu protestu zaradi razmočene trave pod tačkami zaslužila R CAC. Bravo, Weni!!!!

Ob povratku smo se seveda ustavili tudi pri Zverovih v Bogojini, kjer je našla prijazen dom naša srečna kravica Minka, in si privezali dušo za obloženo mizo.

 

26.09.2014

Jesen na grosupeljskem koncu

Komaj smo se vrnili z morja, že je bilo potrebno pošteno pljuniti v roke.

Prireditev "Grosuplje v jeseni", kjer smo se zbrali prizadevni klubovci, nam je še posebej v veselje, ker lahko cel dan klepetamo o naših bernijih, predstavimo pasmo in uživamo drug z drugim. Letos smo se zbrali že četrtič in bilo je prav zabavno, še posebej, ker nas je vsako leto več.

 

Fellow je navdušil z vleko vozička, obiskal nas je tudi župan dr. Peter Verlič.

 

12.09.2014

Čas za počitnice

September je za počitnice najlepši čas: trume šoloobveznih ljudi odidejo domov, temperature se spustijo na spodobno raven (čeprav se letos nismo pretirano pritoževali nad previsokimi..), morje je toplo, domačini (spet) prijazni, fige ravno prav zrele, ....

Torej je bila odločitev za skok na morje več kot lahka, le Carlos ni odšel na morje, ampak v najboljši mačji hotel, kar ga je bilo mogoče najti. Naj govorijo fotografije! Naš junak je očitno več kot užival.

Na počitnicah je uživala tudi naša Kamničanka Wenaya. Dolgi sprehodi v odlični družbi po na novo odkritih gozdovih so bili paša za dušo in telo,

morje pa je vsakokrat nebeško doživetje in tudi letos ni bilo nič drugače. Počitek v senci po kopanju je nekaj najlepšega,

da o pohajkovanju po zanimivih krajih otoka Paga in v odlični družbi Farosovih sploh ne govorimo! Tudi tistih "nekaj kapelj dežja"  nam ni prišlo do živega.

Prav nič čudnega, da so se mične gospodične priklanjale do tal!

 

26.08.2014

Mali junaki so vstopili v 6. teden

Brooklyn in njegova sorojenca Betty in Beatle pridno rastejo, "urejajo" Tanjin vrt in izkoristijo vsako uro lepega vremena, da se igrajo na svojem igrišču

23.08.2014

Botrica Karin dr.vet.med. je prišla pogledat svojega varovanca

 

Čeprav je bil Carlos "v svojem elementu" in torej vse prej kot nežen, je bila Karin z njegovim razvojem povsem zadovoljna.

Postal je lep mladenič, s katerim je tudi Boni sklenila "koalicijsko pogodbo". Je že vedela zakaj, saj se vsak dan masti z njegovimi slastnimi obroki... Fanči, zagotovo najbolj skrbna v našem krdelu, pa sem in tja nevsiljivo preveri, če je s Carlosom vse v redu.

15.08.2014

Na obisku pri Lorry

Joj, kako so nam male čudovite kepice polepšale praznični dan!

Zelo težko se je bilo premagati, da ne bi katere od njih vtaknila v nahrbtnik in odnesla domov... Vsi novi skrbniki jih nestrpno pričakujejo, zagotovo najbolj Milica in Josip svojega Brooklyna, vendar si bomo, preden odidejo od doma, privoščili še obisk ali dva...

01.08.2014

Končuje se drugi teden

Mali junaki, ki so center pozornosti vseh Kavčičevih (in še koga... ), bodo zdaj zdaj dopolnili dva tedna starosti in drugi kilogram teže. Pri nas seveda odštevamo dneve, ko se bomo odpravili na obisk.

Beatle v varnem maminem naročju

Betty v akciji

Brooklyn po kosilu

23.07.2014

Novica, ki ni več novica...

... saj že tretji dan lahko občudujemo tri mladičke, Beatla, Betty, in Brooklyna, ki so pokukali na svet v nedeljo in tehtali kar neverjetnih 770 g (oba samčka) oz. 690 g (samička). Skoraj so zreli za obisk male šole !

Ne samo mi, tudi vzrejni referent je ugotovil, da so... popolni!

Ko opazujem Fellowa in Fanči v tem trenutno prijaznem neprevročem poletju, ugotavljam, da je naravi uspel proizvod brez napake  - bernski planšarski pes!

18.06.2014

Popravek naslova, kjer dobite informacije o prihajajočem leglu

 

LORRY in FELLOW

 

Vse informacije dobite na naslovu:

 

TANJA VELIKONJA KAVČIČ, Loke 16 A, 5000 NOVA GORICA; 041 366 577, e-mail: tanja.kavcic@siol.com

Spletna stran: www.bernski.com

Leglo pričakujemo 20.7.2014!

16.06.2014

Prisrčna Lorry in postavni Fellow bosta postala starša

 

 

Tako so nam danes povedali po UZ pregledu in novice smo bili neskončno veseli!

Vse informacije dobite na naslovu:

TANJA VELIKONJA KAVČIČ, Loke 16 A, 5000 NOVA GORICA; 041 366 577, e-mail: tanja.kavcic@siol.net

Spletna stran: www.bernski.com

Leglo se pričakuje 20.7.2014!

 

16.06.2014

Naš muc Carlos raste

Naš novi družinski član je potrojil svojo začetno težo in osvojil temeljna znanja, kot je na primer uporaba mačjega stranišča... Pri prvem sprehodu na prostem ga je skrbno nadzirala Fanči, ki je tudi sicer najbolj prijazen štirinožni član krdela, ko gre za Carlosa. Tako mu je menda ime, so odločili mačjeljubci v naši rodbini.

Poleg toaletnih prostorov je dobil tudi svojo "hiško", kjer prespi večji del dneva in noč, sicer pa je hudo zvedav, kot se za takega malčka spodobi.

16.06.2014

Pričela se je kopalna sezona

Prvi vročinski val je bil zadosten razlog, da smo se podali na obrežje Gradaščice: Fanči in Fellow seveda nista ostala le na bregu, ampak sta dodobra izkoristila priložnost za osvežitev.

      

 

02.06.2014

Pri nas pa res ni dolgčas

Pomlad prinaša novo življenje in slednje se je pojavilo tudi pri sosedih v obliki malega nebogljenega mucka, starega kakih deset dni.

Kakšne posebne izbire nismo imeli in očitno imamo novega družinskega člana, ki po nasvetih Polone iz Zavetišča Horjul in s pomočjo veterinark Nuše in Karin uspešno raste.

 

Tudi Fanči ni povsem ravnodušna in mali muc, ki še nima imena, nam počasi leze pod kožo,

pa čeprav je postavil na glavo naš dnevno - nočni urnik.

 

10.04.2014

Fellow se je izkazal tudi kot terapevt - pripravnik

Ker se v našem klubu vedno kaj dogaja, nam prav zares nikdar ni dolgčas. Slavko se vedno spomni kaj novega in tokrat smo odšli na obisk v Dom Nine Pokorn Grmovje. To je poseben dom za posebne ljudi, ki ima tudi posebej skrbno, predano in prizadevno ekipo zaposlenih. Deležni smo bili toplega sprejema in ganljivih srečanj...

S pomočjo izkušenih Ambasadorjev nasmeha - Irene z Išo in Toneta z Berry - so tudi naši trije "terapevti - pripravniki" več kot odlično opravili svoje delo.

Fellowu ni bilo težko ponavljati poklončke, dajati taco, sedati, legati, pokazati trebušček in zalajati v pozdrav.

Ko je bilo potrebno, je tudi na bolniško posteljo nežno položil svoji mogočni taci...

06.04.2014

Da je konec zime.....

... ni prav nobena novica, ampak je bil res že čas. Letos je bila naša "zimska pravljica" zavita v stekleni ovoj kot še marsikje drugod in neskončna sreča je botrovala dejstvu, da je naša hiška ostala nepoškodovana.

Seveda so imela sončna jutra tudi svoj čar....

Brez Barbare in Milice bi jo težko zvozili, zato se vsak dan posebej zahvalimo v mislih našima dobrotnicama. Ampak pomlad je tu in življenje gre naprej.

Tudi letos je zacvetela čudovita magnolija. 

01.01.2014

Na prvi dan v letu...

.. gremo na lov za soncem. Hkrati s soncem najdemo v Luciji tudi Fellowovega bratranca Borka, ki pri svojih treh mesecih že obvlada lepo vedenje in je bil srečanja nadvse vesel!

21.12.2013

4. rojstni dan in božična peka piškotov

Fellow in z njim seveda njegovih devet sorojencev je danes dopolnilo štiri leta.   Kako hitro je odbrzel ta čas.... Naš veliki dečko nam vsak dan dokazuje, da je ljubezen obojestranska.

Paketki z voščilom in darilcem so pravočasno odpotovali k naslovnikom, pri nas pa je zadišalo po krači

in po peki božičnih pasjih piškotov.

Recept zanje boste našli v rubriki "Nasveti"!

Priporočam!

 

15.12.2013

Dan potem

Novica o uspehu naše Funny Girl je hitro zakrožila med prijatelji, sorodniki in znanci, pohvale in darila kar dežujejo.

Ampak, da je bilo res naporno in rezultat res zaslužen, priča tale fotografija:

 

14.12.2013

Naša Fanči Bernieshine ni samo lepa, je tudi pametna

 

Danes je naša lepotička v KD Grosuplje opravila izpit po programu B-Bh z 92-imi točkami.

Iskrena hvala najini inštruktorici Maji, da sva lahko kljub temu, da sva se šolanju priključili šele v "drugem semestru", hitro nadoknadili zamujeno in se izkazali na izpitu.

25.10.2013

Wenaya v lepotilnem salonu

Sem in tja je potrebno še tako čudovite pse tudi okopati in urediti. Wenaya je prišla na vrsto danes in Anja ji je pripravila pravo uživaško urico. Wenaya obožuje vodo, kar je dokazala tudi med tuširanjem, ampak masaža in vtiranje Himalayinega šampona sta bila pa čez vse blagodejna....

Takole sta počivali po kopanju....

.... in takle je bil končni izid lepotičenja:

 

10.10.2013

Danes minevajo tri leta

Skoraj ne mine dan, da se ne bi na tak ali drugačen način spomnili naše Latine, ki je odšla preko mavrice na današnji dan leta 2010:

ko se oko ustavi na njeni fotografiji, ko negujemo grmiček na njenem grobu,

ko se zazremo v oči našega Fellowa, ki je svoj čudoviti pogled v celoti podedoval po mami....

S seboj je odnesla delček našega srca.

04.10.2013

Kdor čaka, dočaka... dočakali smo naš Pag

Poletje smo ujeli za repek, ampak se je splačalo: čudoviti jesenski dnevi, vsakodnevno kopanje v še toplem morju, prazne plaže,  gostoljubna hiška nad zalivom na robu vasice Šimuni in občutek, da smo prišli končno domov....

    

Ratkov in Mirotov nočni ulov lignjev je bil pravi izziv, ki ga je dopolnila še obilna porcija školjk iz kuhinje naše drage Tončice.

Če vas pot kdaj zanese na Pag, boste v apartmajih pri Cvijetičevih v Šimunih s kužki vedno dobrodošli.

Več v albumu!

21.09.2013

"Grosuplje v jeseni" smo popestrili tudi z berniji

Že tretje leto zapored se v središču Grosupljega odvija družabna prireditev, letos še večja in pestrejša, na katero župan dr.Peter Verlič povabi tudi vsa društva, ki delujejo v občini. In vsako leto radi pridemo tudi z berniji!

 

Prav zabavno je bilo srečevati nove znance in stare prijatelje, naši berniji pa so več kot uspešno predstavili svojo pasmo!

15.09.2013

Jesenska potepanja:

na Veliko Planino in h Kanu na obisk

Poletna vročina je popustila in z veseljem smo se odzvali vabilu na obisk Velike Planine. Tudi vožnjo z nihalko smo osvojili brez težav. Ob planinski koči se je podilo pet kosmatincev - skoraj cel razred elitne pasje šole!

Množici pohodnikov se je pogled ustavljal na naših vzgojenih kosmatincih.

Tudi obisk pri Kanu ni bil kar tako: na pravljično lepo urejenem koščku sveta ob dolensjki lepotici Krki smo si odpočili dušo in napolnili želodce, Kan pa je spet do onemoglosti dokazoval, kako močna ljubezen ga veže s Fanči...

24.08.2013

Druženje s haflingerji in njihovimi ljudmi

Dan se je na naše veliko veselje obrnil povsem drugače od običajne sobote. Prijazno vabilo je padlo na plodna tla in v ponevihtnem jutru smo se začeli zbirati v Račni, kjer se Bojan in Nataša zavzeto ukvarjata s prelepo delovno pasmo konj - haflingerji.

Dvorišče se je polnilo z okrašenimi vozovi, Fellow pa je medtem sklepal nova prijateljstva.

Prihod na Muljavo je bil slovesen, počitek pa je vsem dobro del. Nad konjenico je skrbno bdel Fellow.

Še tako plašni otroci niti odrasli znanci se niso mogli upreti njegovi prijaznosti.

 

Popoln dan, poln pozitive!

23.08.2013

Kan na obisku

Ne zgodi se ravno pogosto, da nas obišče nemški ovčar in to ne katerikoli; danes sta se oglasila pri nas Kan in njegova Vesna.

Kan je dopolnil komaj dobre štiri mesece, a se je v bernski družbi odlično znašel. Še več: čisto nič mu ni bilo nerodno osvajati našo Fanči! Ker je pravi lepotec oziroma bo to postal, ko bo prerasel pasje pleničke, je vešče poziral pred objektivom.

Fellow in Fanči pa sta bila zanimive družbe nadvse vesela!

 

08.08.2013

Z Wenayo smo praznovali tretji rojstni dan 

Medtem, ko smo želeli našo Kamničanko in njene ljudi presenetiti za njen rojstni dan, smo bili presenečenja - seveda prijetnega - deležni sami: pričakala nas je odlično razpoložena slavljenjka, na mizi pa njena lično uokvirjena fotografija s posvetilom

in Mirina božanska pehtranova potica. Weanya nam je pokazala svoje najljubše plavalne kotičke

in ni nam bilo potrebno reči dvakrat, pa smo se tudi sami ohladili v kristalno čisti Kamniški Bistrici.

Tokrat tudi Fanči ni oklevala in je globoka voda v tolmunu ni prav nič motila. Fellow pa se od vode sploh ne bi poslovil...

Skratka: bil je popoln dan, še posebno, če prištejemo slastne postrvi za kosilo.

Hvala, dragi Kamničani!

28.07.2013

Slapišča Kosce - predlog za nedeljski izlet

"Rana ura - zlata ura!", smo si rekli, ko smo kmalu po osmi korakali po široki senčnati poti in v grapi pod seboj poslušali šumljanje vode. Kosce so brzice in slapiči navihanega potoka pri Višnji gori, kot piše v Sidartinem izletniškem vodniku.

Po kolovozu smo se pripeljali do goste sence, kjer nas je nato počakal naš avto.

Slapišče je eden največjih lehnjakovih čokov pri nas, pot skoraj do konca je uhojena in nenaporna, poteka preko nekaj vzdrževanih brvi. Kljub temu pohodne palice in dobra obutev na spolzkih kamnih prav pod vrhom pridejo prav za tiste, ki se odločijo nadaljevati pot do vrha.

V tolmunih ob poti sta se Fanči in Fellow kopala, čofotala, tuširala, .... in raziskovala novo okolje.

 

Ker so Kosce zelo nepoznana naravna znamenitost, so obiskovalci redki, prijazni in strpni do psov, bližnje turistične kmetije in nedaleč tudi Lavričeva koča na Gradišču nad Stično pa nudijo prijeten (kulinarični) zaključek nedeljskega izleta!

Priporočamo!

 

27.07.2013

Nova pridobitev

V skladu z rekom, da nikoli ni prepozno, so naši kosmatinci po skoraj dvajsetih letih neomejene prostosti varno spravljeni za ograjo. Tako je postalo življenje precej lepše in manj naporno.

Nepovabljene smo pa tudi opozorili:

Hvala, draga Barbara, za izvirno darilo!!!!

04.06.2013

Razstava na Gradišču in bernski praznik

Fanči, Fellow in še drugih 34 lepotcev se je preteklo soboto pokazalo v razstavnem ringu na naši klubski razstavi. Dve odlični oceni in dve tretji mesti v močni konkurenci sta več kot zadovoljili pričakovanja, ampak potem, ko smo povodce pospravili v torbe, se je praznik šele zares začel.

    

  

14.05.2013

Ruj in njegovo neverjetno izboljšanje

Takole sezačenja pismo, ki mi je polepšalo dan. Kadar usmeriš vse svoje dobre misli in znanje v pomoč štirinožcu, ki te potrebuje... je lahko še kaj lepšega, kot dobra novica, da zdravljenje deluje?

18.03.2013

Zadnji rep zime

Takole uživa (še vedno malo naš) Max v vseh prelestih zime na Kočevskem, ki se nikakor noče nehati. Ampak Max, tako pravi njegova Marija, se je še ni naveličal. Ampak ob prvih znakih pomladi se bomo zagotovo spet videli!

 

 

23.02.2013

Da zima še kar traja, ni več novica

Pač pa je pri nas zapadlo toliko snega, da se vanj skrijeta Fanči in Fellow prav od smrčka do repa. Ker za sprehode po gozdu zdaj res ni pogojev, si zabavo in šport najdemo v okolici hiše, sončne žarke gremo pa lovit tudi kam dlje.

 

 

10.02.2013

Naveličani dolge zime

Saj je divjanje na snegu čisto "kul", ampak vonj po morju in zelena trava se za spremembo prav priležeta.

"Švicarji" različnih barv in oblik, ampak vsi sami prijazneži!

Kako lepo se je držati za roke in uživati na sončku!

08.02.2013

Na obisku pri Lorry

Pot nas je po opravkih zanesla na sončno Goriško in Fellow ter Wenaya sta šla še kako rada zraven. In se je dogajalo....

Lorry se je izkazala kot pozorna gostiteljica

Fellow v akciji


joj, muca, prid že dol, da te vidim od blizu..... jaz obožujem muce!!!!

19.01.2013

Pismo od naše lepotičke Flore

Slike so dobvolj zgovorne, ni kaj dodati!

 Ojli ! HOW !
 
Po dooooolgem času nekaj mojih slikc. Uživam 100/h, skoraj vsak dan me obišče sosed Don, da se naigrava in poklepetava.
Pozdravčke Felowu, Wenaji in Fančiki ter seveda Mojci in Mirotu.
 
 FLORA,  HOW-HOW

 

23.12.2012

V Renčah smo pomagali Dedku Mrazu

Na povabilo gospoda Furlana, prizadevnega ravnatelja OŠ Renče smo združili prijetno s koristnim: prijetno druženje, predstavitev dela kluba in naše pasme, pa še stari prijatelji smo se po dolgem času spet objeli. Nepozabno!

 

        

11.12.2012

Sneg je zakon!

Zima je čisto zares tukaj in naši trije kosmatinci neskončno uživajo.

 

Če je sončen dan mogoče preživeti v dobri družbi, še toliko bolje!

Tokrat je svoje ljudi na zimski piknik pripeljala Asta.

 

Po napornem divjanju v snegu se počitek še kako prileže!

 

21.11.2012

Spet na počitnice v Ljubljano

Da nama ne bi preveč zavidali, s Fellowom ne pripovedujeva prav glasno, kako nama je lepo, ko se preseliva v Ljubljano za čas ženitve katere od naših pasjih punc. Spet sva osvežila znanje o mestnih manirah, ki jih je Fellow seveda hitro prezrl, ko je pričel z branjem "pasjega časopisa" po trnovskih vogalih.

Sprehod v Murglah je bila vsakdanja stalnica in ko je bilo že na daleč slišati pridušeno cvileče nosljanje, so sprehajalci - tudi pasji - že vedeli, da se približuje naš nežni velikan in tako oznanja, da je zelo prijazen ter družaben.

     

Obiskali smo tudi ljubljanski grad.

Najbolj zabavni so bili zagotovo sprehodi na Rožnik, kjer si je Fellow v družbi svoje prijateljice Nere privoščil skoraj neomejeno raziskovanje, v Tivoliju pa številne "klepete" s pasjimi prijatelji.

Ampak večeri - ti so bili pa čisto najini!

31.10.2012

Wenaya je opravila izpit B-Bh

Res, da piše na priznanju, da sva ga zaslužili Wenaya in Mojca, ampak strokovno vodenje, vztrajanje in vzpodbuda inštruktorice Ane Doganoc sta bila neprecenljiva.

Skoraj četrt stoletja šolam svoje pse v tečajih, ki jih prirejajo kinološka društva, in vsi naši psi so opravili enega od izpitov po programu KZS. Tokratnega brez Ane zagotovo ne bi, saj je Wenayino divjanje hormonov naredilo svoje.

Vsi v skupini smo delali po enakem programu, vendar je Ana vsakega od nas vodila na drugačen način.

Od srca hvala, Ana!

16.10.2012

Na obisku pri naši kravici Minki

Nismo zdržali dolgo: kljub vedenju, da je Minka v najboljših rokah, smo šli pogledat, kako se ima.

V velikem hlevu ji pripada prostorna svetla "sobica", ki je dovolj pri roki, da ji otroci in odrasli namenjajo veliko skrbi in pozornosti.

   

Z gospodarjem Brankom sva rekla dve do tri o "strokovnih temah".

 

Po hranjenju je bilo dovolj priložnosti tudi za crkljanje....,

... potem pa smo se prepustili prekmurski gostoljubnosti!

Hvala, dragi Zverovi, bilo je nepozabno!

10.10.2012

V spomin in opomin

Danes pri nas gorita dve svečki: ena nas spominja na Jolly, drugo pa smo prižgali v spomin in opomin na dogodke izpred dveh let, ko nam je cesta vzela našo ljubo Latino.

09.10.2012

Danes se je poslovila še Jolly Bella,

zadnja predstavnica našega J legla, stara 14 let, 8 mesecev in 12 dni.

Jolly oziroma Molka, kot jo je ljubkovalno klicala njena Monika, je zadnje tri dni svojega življenja preživela tam, kjer se je rodila: pri nas. Kljub trdnemu upanju, da si bo spet opomogla, je bila starost močnejša in iskrice v njenih očeh so hitro ugašale. Prav zato smo toliko bolj žalostni.

Hvala, Monika, za vsa čudovita leta, ko je bila Jolly središče tvoje ljubezni in skrbi, hvala za neprecenljivo zaupanje, da je bila lahko z nami do zadnje ure.

Jolly, bučka, odpočij si zdaj, radi te imamo!

 

28.09.2012

Ko Fellow dobi svojo kravico

Lepotički na sliki je ime MInka in je po naključju zašla v našo družino. Rodila se je v naši vasi en mesec prekmalu in ni kazala kakšne posebne volje po preživetju. Njeni lastniki so se več ali manj sprijaznili, da bo telička ponoči kar zaspala... Ne vem točno, kaj me je poleg radovednosti še gnalo v hlev, vendar je akcija hitro stekla: čudežna tekočina ASEA, masaža TTOUCH, Bachove kapljice, veliko ljubezni in trdna volja, da bo telička zagotovo preživela. Petkrat na dan sem jo prihajala hraniti in da me - vsiljivke - lastniki ne bi  preprosto odslovili, sem teličko kar kupila. Po nasvetu našega družinskega (več kot) veterinarja mag.Petra Levstka sem Minko naložila v samokolnico in odpeljala na zrak tako pogosto, kot je dopuščalo vreme. Po dveh dnevih je že stala na svojih majavih nožicah.

 

Kmalu je pripeta na oprsnico in dolg povodec poskakovala za Fellowom, ki je svojo vlogo pastirskega psa vzel zelo resno in se je ob Minki popolnoma raznežil. Vse bolj krepka je postajala, mamino mleko je dobivala po "steklenički", pred obrokom ASEO, po obroku pa masažo in sprehod. Iz dneva v dan se je krepila in v treh tednih skoraj podovojila težo. Ker pri naši mali hiški nimamo hleva za novo družinsko članico, smo ji pričeli iskati nov dom: takega, kjer je ne bodo takoj pojedli, kjer se bo lahko pasla na svežem zraku in kjer bo lahko postala srečna kravica.

S posredovanjem izjemnih Poznikovih in z izdatno pomočjo Marka Nabergoja, dr.vet.med. je naša scrkljanka res dobila nov dom. Zdaj je doma pri Zverovih v Bogojini. Gospodar Branko, mož s širokim prekmurskim srcem, jo je sprejel odprtih rok, čeprav je dan pred načrtovano potjo dobila vročino. Ko smo že povsem obupali, nesrečni, da bo morala nazaj v temen in vlažen hlev, je priskočil na pomoč naš doktor Peter, da smo naslednji dan lahko vseeno odšli v Prekmurje.  Na dvorišču jo je pozdravila cela družina, od mladine do dedka, dobila je svojo nadomestno mamo - dojiljo in doktor Marko Nabergoj je že isto popoldne poskrbel zanjo.

Ne le, da je Minka dobila dom, ki si ga zasluži, tudi mi smo bogatejši za čudovito izkušnjo in za tesne vezi, ki nas zdaj vežejo z neverjetno prijaznimi in srčnimi ljudmi v Prekmurju. Ko pokliče Branko in pove, da je z Minko vse v najlepšem redu ter vpraša, kdaj jo pridemo obiskat, se človeku mora stopiti srce od sreče.

Če se boste kdaj potepali po okolici Moravskih Toplic, ne pozabite zaviti na turistično kmetijo Zverovih in vprašati za Minko. Poleg Minke in dobrot domače prekmurske kuhinje boste spoznali tudi odlične ljudi!

01.08.2012

Lepo za znoret...

... je bilo včeraj ob Bloškem jezeru!

   

Nekateri s(m)o uživali tudi v njem. Ob tem biseru Bloške planote, kjer je bilo ravno prav toplo za naše kosmatince in smo se dvonožni krdelniki celo nastavljali sončnim žarkom, smo preživeli prelep dan, ki ga bo vsekakor vredno še ponoviti.

P.s.: Sedma bernska lepotička si je med fotografiranjem privoščila opoldanski počitek.

Pri njenih šestih mesecih ji odsotnost zlahka oprostimo.

 

 

30.07.2012

Sprehod po Rožniku

Ker je vročina malo popustila, smo jo mahnili na Rožnik. Tako, za spremembo!

Že takoj, ko smo se zapodili iz avta, sem zaslišala krike. Tokrat so bili klici navdušenja, ko so se naši trije kosmatinci pridružili starejšemu paru z bernsko mešanko na vrvici. In za prvim vogalom tekač, ki se je ustavil samo zato, da je vse tri dodobra pobožal. Doma ima namreč psičko bernko. In po poti še nekajkrat tako.... Prijazni natakar na vrhu je "častil" limonado za mamo medtem, ko so se upehani štirinožci hladili z vodo.

Fani je pogrešala štore iz domačega gozda in, ko je končno le našla enega, je nanj spretno splezala in zaslužila priboljšek. Na veliko navdušenje mimoidočih!

Skratka: vzorno vedenje, prijazni ljudje in psi >>>>>  odličen začetek dneva!

  

29.07.2012

Čas nas prehiteva po desni

Visoko poletje je že in sploh ne vem, kdaj so minili skoraj trije meseci, ko nam je življenje olepšala naša mala Fanči.

Njeno pravo ime je Funny Girl Bernieshine in mala prisrčnica nam je vsem zlezla pod kožo.

   

Fani je prava Bernieshine: suverena, uravnovešena in prav nič naporna. Zelo veseli smo, da je prišla k nam in počaščeni, da smo tudi na ta način postali ponovno del velike Bernieshine družine.

Začetek julija nam je prinesel še enega nepovabljenega gosta: k nam se je zatekel kuža, ki je že prvo noč dokazal, da bo zvesto čuval našo hiško, tudi pred raznašalcem časopisa.... Zelo hitro, pravzaprav kar takoj je postal del našega krdela, saj nihče od naših psov ni imel prav nič proti. Kdorkoli se ga je že hotel znebiti, je odgnal prisrčno pasje bitje, ki si zasluži vse najboljše. To je pri nas - poleg novega imena Hal - tudi dobilo.

      

Skoraj tri tedne nam je delal družbo in s svojo teriersko naravo razgibal prav vsak dan!

06.05.2012

Včeraj je odšla preko mavrice hrabra borka Jucca Adria

14 let, 3 mesece in 7 dni je trajalo njeno prelepo življenje, prav nič pasje, pri Mirovih.

Iskreno hvaležni smo za vse, kar ste dajali Jucci, od kar ste jo odnesli z našega dvorišča, draga Mojca, in prepričani smo, da bodo vaše bernske duše kmalu začele razmišljati o dostojni Juccini naslednici.

Draga Jucca, nasvidenje na oni strani mavrice!

27.03.2012

Izšla je nova številka revije Moj pes s Fellowom na naslovnici

 

Po dolgem času spet nastopa berni v glavni vlogi, opis pasme je - kot vedno - odlično delo Toneta Hočevarja,

fotografije pa smo posneli pod mojstrsko taktirko Blaža Košaka. Uživajte!

Fotoutrinke najdete v albumu!

19.03.2012

14 let, 1 mesec in 16 dni...

... je dočakala naša hrabra Jantar Argenta.

Pospremili smo jo preko mavrice, ko je omagala zaradi posledic tumorja na seskih.

Čas je neusmiljen in tudi neizmerna ljubezen ne ustavi neizbežnega. Vsak bernček prinese sonce v naše življenje in največje bogastvo je, da sonček ostane tudi, ko bernček odide preko mavrice. Praznino, ki nastane potem, zapolni samo drug mali bernček, ki potrebuje našo roko, naše naročje in naše srce.

V vsej žalosti so njeni ljudje veseli, da jim družbo dela naša Fina.

Počakaj nas v miru na svojem oblačku, draga Jantar!

21.02.2012

Ko divjajo pri nas ženski hormoni

Wenaya je spet začela privlačiti pasje fante - tudi Fellow med njimi ni bil izjema in po pol leta sva spet pripravila prtljago ter jo mahnila na počitnice. Pravim jim "kontracepcijske", saj tako na najbolj eleganten, pa tudi na prijeten način poskrbimo, da ni nevarnosti za nepredvideno leglo, nam vsem pa je kljub temu dobro. Tudi v Ljubljani je bilo mraz, ampak ne v moji postelji. Pst....

Fellow je zelo hitro osvojil že malo pozabljene mestne manire. Vsako jutro in večer je preštel prijatelje v trnovskih parkih.

 

Ure bi lahko opazoval dogajanje na ulici - kot bi gledal TV... užitki na snegu so bili pa tudi v Ljubljani enaki kot doma.

   

Ni potrebno posebej poudariti, da je bilo snidenje po vrnitvi domov zelo veselo!

03.02.2012

Nazdravili smo tudi Jucci, naši tretji "stoletnici"

Prisrčno snidenje z Jucco in njenimi čudovitimi ljudmi je popestrila še TV ekipa, ki je Juccin dom spretno spremenila v snemalni studio. Seveda, tako obletnico, 14. rojstni dan, je potrebno ovekovečiti in predvsem povedati tudi drugim, da berni lahko doživi visoko starost... pod določenimi pogoji seveda! In Jucca ima vse pogoje, da upihne še eno svečko: kakovostno hrano, vsakdanje gibanje, skrbno nego, topel dom in veliko veliko ljubezni.

Tudi rojstnodnevnih tortic ni manjkalo, ena boljša od druge!

Wenaya pa si je našla novo prijateljico.

Hvala, Jana in Mojca!

31.01.2012

Na obisku pri Jantar in Jolly

Veselje ob snidenju je bilo obojestransko!

Obe sta nas bili zelo veseli, pa tudi rojstnodnevne kosti iz testa, napolnjene z jetrci.

   

Živahno sta spremljali dogajanje, obe še vedno najbolj uživata na snegu, Fellow in Wenaya pa sta spoštljivo pozdravila čili veteranki.

Jantar   Jolly

28.01.2012

Danes praznujemo!

Tri psičke, Jantar, Jolly in Jucca, hčere naše Astrice in postavenga Švicarja Damjana, so dočakale

14. rojstni dan.

Velika sreča je imeti starega bernija in z njim preživeti toliko lepih let. Velika sreča je tudi, da so naše psičke (in vsi drugi mladički) našle izjemne skrbnike, čudovite ljudi, ki so bili vsa ta leta pripravljeni narediti vse in še več, da so naša pasja dekleta srečna in zadovoljna.

Iskrena hvala vam, Breda in Peter, Monika in Uroš, Jana in Mojca!

Jantar, Jolly in Jucci pa želimo zdravja in prijazne dni v objemu svojih ljudi.... do naslednje svečke!

 

27.01.2012

Jutri....

26.01.2012

Samo še dva dni....

23.01.2012

Še 5 dni....

22.01.2012

Še 6 dni....

 Max na obisku

Max, Marija in Frenk so nam polepšali nedeljsko popoldne. Še vedno malo naš Max se je v začetku avgusta 2009, ko je prišel k nam, na novo rodil, 23. septembra 2009, ko je našel svojo Marijo, pa je doživel svoje tretje rojstvo. Postal je prav lep bernski dečko,

za katerega najdeta Marija in Frenk le prijazne besede.

Hitro je preveril, če je na nekdanjem domačem dvorišču vse v redu in v kakšnem stanju je tukajšnje krdelo.

Potem je zasedel svoje staro mesto na preprogi, pa tudi našim objemom se ni odpovedal.

Zagotovo so bile na delu dobre vile, ko smo iskali skrbnika za našega posvojenega Maxa. Zelo so se izkazale!

21.01.2012

Še 7 dni....

20.01.2012

Še 8 dni....

19.01.2012

Še 9 dni....

14.01.2012

Zmagovalci današnje klubske razstave v Ljubljani....

... so prav vsi berniji, saj je bil eden lepši od drugega.

Seveda pa so najslajši nazivi tisti, ki pripadejo domačim:

ADIS BERNIESHINE, oče naših F mladičkov: odlično 1, CAC SLO, klubski prvak

TARA TRATARSKA, hčerka našega legendarnega Deepa, ki je pri desetih letih osvojila odlično oceno in 1. mesto v razredu veteranov

PER ASPERA AD ASTRA FLORA: odlično 2, R CAC SLO

          odlična predstava!

WENAYA DE MARAIS CHAMPAGNE: odlično 2, R CAC SLO

Wenaya ne verjame, da je res....

PER ASPERA AD ASTRA FELLOW: odlično 3

PER ASPERA AD ASTRA FELICE: prav dobro 3

PER ASPERA AD ASTRA FARIA: prav dobro 4

Vsem od srca prisrčne čestitke!

 

 

21.12.2011

Naši F-mladički so upihnili drugo svečko

Eni so dobili darilca po pošti, drugim sem voščila osebno, Fellow pa je posebno darilo dobil še od bratca Farosa. Da ne bi bila Wenaya (še bolj) ljubosumna , je bilo na eni od vrečk napisano tudi njeno ime. Hvala, Farosovi!

Fellow je praznoval v dobri (pasji) družbi in bil deležen posebno dobre večerje (  = mljask, vampi!), s prijatelji pa smo nazdravili tudi njegovi ljudje.

  

Felice, Flora, Faria, Fina, Fancy

Finn, Fly, Flash, Faros in Fellow

od srca vse najboljše!

     

21.12.2011

Prišlo je pismo iz Frama...

... to je tam, kjer je doma naša Jucca, tista psička, ki se je pred skoraj štirinajstimi leti skupaj z devetimi sorojenci skotila naši Astri. Takole piše njena Mojca:

Pozdravljeni!

...
Malo se oglašam in prinašam lepe novičke s strani naše Jucce. Gospa se super drži. Je živahna, včasih sicer malo pokašljuje, težko vstane in pogosto hodi lulat, drugače pa lepo drži linijo, še vedno obožuje sprehod in se pride cartat ob vsaki priložnosti. Vsak dan, ki ga preživimo z njo, nam je lepši in za vsak dan posebej smo zelo hvaležni.
Vesela sem, da je lahko dočakala še sneg, ki ga preprosto obožuje. Čudovito jo je gledati, kako ga z navdušenjem liže (čeprav vem, da ga ne bi smela, ji tega ne morem preprečiti) in se podi po dvorišču, kot da je še mladenka. Najraje pa se uleže v našo sredino in nadzoruje stanje, kot zmeraj.
Upam, da bomo dočakali 14. svečko in da boste takrat z nami...

Želim Vam topel in prijeten Božič, v Novem letu pa vse dobro in veliko pasjih radosti!

Lep pozdrav,
Mojca, Dejan, Jana in Jucca

Zelo težko bi mi bilo podariti kaj lepšega kot so dobre novice o naših mladičkih, ki še vedno strmo dvigajo bernsko starostno poprečje in dokazujejo, da lahko srečen berni iz dobre vzrejne kombinacije zelo zelo dolgo živi. Upam, da bomo še z dvema sestricama, Jolly in Jantar lahko skupaj praznovali 14. rojstni dan.

21.12.2011

Flora na razstavi

Mlada pasja damica, tudi malo naša Flora, je bila v soboto na razstavi v Celju. Kinološki sodnik Janez Plestenjak ji je prisodil odlično oceno in če on pravi tako, bo zagotovo držalo.

 

Romana pravi, da se je zelo lepo obnašala!

Čestitamo!

16.11.2011

Na poti za jesenskim soncem

Za danes je bil v načrtu obisk živalskega vrta. Jilly si ga je zaslužila za uspešen zaključek šole (čestitamo za B-Bh, Jilly!!!), mi pa smo nameravali zraven za družbo in užitek. Ampak Ljubljana je bila zavita v meglo in potem smo šli iskat sonček. Našli smo ga na Polževem!

Užitki so bili popolni!

 

04.11.2011

Prispelo je pismo z Dolge Gore! Kako smo ga veseli!!

HOW !

Že kar nekaj časa je minilo od mojega javljanja z dežele štajerske. Uf, toliko se dogaja, da res ne vem, kdaj bom imela še čas poditi kokoši !? Imam kar naježen kožušček, ko se spomnim na kokodajse. Pa tiste sosedove so mi zdaj malo bolj pri srcu, ker pri domačih me zmeraj zalotijo in je vik in krik.

Zjutraj moram najprej narediti obhod, če se slučajno ni kaj dogajalo okoli hiše, pa ne samo okrog hiše, tudi čez njivo in cesto se moram prepričati, če je vse O.K. Ker se na kmetih tihotapi vse zanimivo, lisičke pa srne pa drugi moji prijatelji. Malo pogrešam Rexa; zdaj je moj ženitveni snubec malo pozabil, kje sem doma. Ti lump, mu bom že napela naslednjič, kaj se pa to pravi, da se vidiva na pooool leta, manira pa taka.

Moji doma so že vsi malo hripavi, naj bi bila kriva jaz, pa sploh ne vem zakaj. Zadnjič sem prisluškovala, pa so moja ušesa pravočasno dobila besede, da sem si malo preveč razširila domači krog, da me morajo kar naprej klicati nazaj. Pa sem kar hitro v svojem jeziku povedala JA KDO BO PA OPRAVLJAL MOJE DELO, ČE NE JAZ, saj moram biti za vse sama.

Še dobro, da Nuša razmišlja malo drugače, ker brez nje je hudo-hudo dooooolgčas. Zmerom imava skoraj iste misli in ideje in akcija je taprava.

Zdaj, ko je kmalu tema, pa se najraje zleknem čez celo kuhinjo, po,možnosti s tacami navzgor, da me ja kdo opazi, kako mi je hudo in se me kakšne roke vendarle usmilijo.

Uuuuaaa, zdaj se mi že pa malo zeha, Kmetijo ne bom gledala, jo rajši uživam doma.

Lepo spančkajte in le pocrkljajte mojega bratca, ker vem, da ima tudi veliko dela. Pa še za varuško mora biti Wenaji. To še je naporno.

O.K. bodite cool   - mwa

FLORA

29.10.2011

Poletja očitno še ni konec

Ko smo se zjutraj odpravljali od doma, je v Predolah neprijetno mezelo iz oblakov, ki so skorajda vlekli po tleh. Težko je bilo verjeti, da nas je le po dobre pol ure vožnje pozdravilo sonce, ki nas je spremljalo nato ves dan. Imenitnega izleta sta se domislila Meta in Igor, tudi Asta ni imela nič proti, nam pa ni bilo potrebno reči dvakrat.

Fellow in Wenaya izlet na morje vedno vzameta zelo zares in se nikdar ne pozabita izdatno okopati. Tako je bilo tudi tokrat.

18.10.2011

Asta na počitnicah

Preteklih devet dni nam je polepšala Asta, ki sicer greje noge in srce Meti in Igorju, tokrat pa je počitnikovala pri nas.

naše krdelo se je povečalo brez težav

Asta je zelo hitro dojela, da se na štoru dobi piškotek

sicer se je v pisarni prav lepo spalo

tudi v kuhinji lepo diši, ko se polnijo pasje sklede z večerjo

ampak moja Meta je pa le moja Meta!

 

06.10.2011

Zaključek "indijanskega poletja" na Obali

Naravnost vroče vreme nas je še poslednjič letos zvabilo na morje.

Nekateri so veselo zaplavali!

Več v galeriji!

05.10.2011

Jolly na obisku

Iztekajoči se topli dnevi zgodnje jeseni so kot nalašč za bernsko druženje. V soboto, 1. oktobra smo se zbrali na klubskem pikniku ob Braslovškem jezeru in bilo je več kot odlično. Fotografije so zagotovo bolj zgovorne od besed.

V nedeljo pa smo dočakali obisk Jolly, psičke iz Astrinega drugega legla. Monika se je strašansko potrudila in hrabro veteranko, ki na svojih plečih nosi častitljivih trinajst let in pol, pripeljala v rojstno vas.

  

Ni potrebno posebej poudarjati, kako ponosni smo na vse tri še živeče sestrice in vsak obisk je posebno doživetje. To lahko razumejo le tisti, ki jim je mila usoda naklonila sobivanje s pasjimi starčki.

Jolly pa se ne počuti staro, saj je počasi v radovednem spremstvu Wenaye in Fellowa obhodila okolico svoje rojstne hiše, pokukala sem in tja, pojedla malico in priboljške ter se udobno namestila v senci. Še enkrat je dokazala, da je prava borka. Hvala, Monika, veliko nam je pomenil tale obisk! Pa srečno in pogumno naprej, Jolly!

 

15.09.2011

Pozdrav iz Švice

Naša odprava je s tremi psi s specialne razstave v Burgdorfu prinesla tri pokale, pri vsem pa je najvažnejše, da smo se imeli super v družbi najlepših psov in dobrih prijateljev!

 

to ni razglednica, ampak Berry in Adis na prelazu St.Gothard

medse sta prijazno sprejela še Fellowa

na razstavi je visela tudi slovenska zastava

do kužkov prijazni nakupovalni centri

na tipični kmetiji Centralne Švice v kantonu Bern

29.08.2011

Dobrodošla svežina na Gorenjskem

Izlet v dolino Radovne je bil dobra izbira.

        

Wenaya se je morala na svoj smrček prepričati, če so v rečici res tudi ribe.

 

Po kopanju pa sprehod in malica na obronku pokljuških gozdov. In najmanj deset stopinj hladneje kot v dolini!

 

 

 

19.08.2011

Pred hudo vročino smo zbežali v Krko

Takole v senčici je povsem znosno,

ampak najlepše od vsega je pa plavanje!

 

Več fotografij pa v albumu!

15.08.2011

Počitniške pozdrave z morja je poslal tudi naš Fly

 

Zdaj pa nestrpno čakamo še fotografije!

10.08.2011

Poštar je prinesel čestitko za Wenayo

     

..... zraven pa še okusno darilo!

Tudi Fellow je prišel na svoj račun...

Hvala, dragi Farosovi!

08.08.2011

Wenaya praznuje prvi rojstni dan

Naša bernska mladenka je danes dopolnila svoje prvo leto.

Počasi dobiva videz in značaj odrasle bernske osebice, postala je zvesta Fellowova spremljevalka in prva, ki zalaja, ko se nekje nekaj dogaja. Vedno pa se kaj dogaja tudi v njeni glavici....

  

 

22.07.2011

Še vedno malo naš Max

Kmalu bo mimo leto, kar smo posvojili Maxa, "nevarnega" bernca, ki grize.... najraje otroke. Zdaj skorajda ne mine teden, da ne bi dobili novic o njem: kako je priden in pripaden, kakšen čuvaj domačije, kako ljubeč in prijazen fant je. Njegova Marija mu malce pogleda skozi prste, se mi zdi..., mi pa komaj čakamo, da se spet vidimo!

        

              

13.07.2011

Novica poletja:   Filipov Eros plava!!!

Po napovedih vremenarjev smo enega najtoplejših dni tega poletja preživeli v svežini okolice Bloškega jezera. Saj vemo: vedno se vračamo tja, kjer so pogoji za druženje naših bernijev in za naše druženje prijazni!

Samo nekaj telefonskih klicev je bilo treba in že smo v jutranjem hladu hiteli na Bloke: Tara, Fellow, Jilly, Fina, Wenaya in nato še Eros, s svojimi ljudmi. Redki dopoldanski obiskovalci jezera so nam malo pogledali skozi prste , saj sicer - tako piše na tabli - kužkom plavanje ni dovoljeno. Zakaj že ne??????

Tukaj je nekaj dokazov, da se naši plavalci niso pustili motiti, pa tudi sicer so se obnašali naravnost vzorno. Nikogar ni bilo potrebno posebej vabiti v vodo, zagotovo pa je največ "dolžin" odplaval prav Fellow in se tako ni izneveril spominu svoje mame Latine.

        

Za konec pa se je tik pred odhodom odločil za akcijo tudi najmlajši, Eros, in se mu ni in ni hotelo iz vode. Prikazal je kar nekaj stilov plavanja in seveda požel nedeljeno navdušenje. Vsi cilji današnjega izleta so bili doseženi: imeli smo se mega luštno, malica je bila "njami, njami" (kot vedno, kadar imata prste vmes Milica in Josip!), srečali smo se z dragim prijateljem Ivanom z Blok, naši kosmatinci so se načofotali in dodobra osvežili, pa tudi Filip je dobil dokaz, da je Eros krasen kuža: ne le priden in lep, tudi plavati zna!

 

12.07.2011

Pasji dnevi, pasja vročina... in pasje plavanje

Kako se najbolje ohladiti in hkrati razgibati v tej vročini? Recept je razmeroma enostaven: poiskati čisto vodo in uživati! Če je tudi družba prava, ni ovir za žurko.

  

Tudi Wenaya je, kot vsi naši psi doslej, pokazala navdušenje za plavanje.

Sicer pa pravi Fellow, da je najlepše zaspati v hladu moje pisarne pod zofo (če mesto slučajno že ni zasedla Wenaya). Ni nam še uspelo odkriti recepta, kako se lahko tako sploščita....

 

12.07.2011

Izidu knjige o veterinarski homeopatiji na rob

Ko pohlepno prebiram stran za stranjo nove knjige o homeopatiji, moram omeniti še eno, ki jo je njena avtorica, izjemna Breda Kralj tudi predstavila tretjo junijsko soboto na Vrhniki. Gre za knjgo MASAŽA PSOV, ki že nekaj časa domuje na moji polici. Z umetnostjo masaže smo se obiskovalci pobližje seznanili prav ob obisku na Vrhniki, Bredina družba pa je našega Fellowa povsem očarala.

09.07.2011

Švicarski klub za bernce se veseli z nami!

V junijski številki klubskega glasila Groupe Romand du Club Suisse du Bouvier Bernois je izšel članek o naših trinajstletnicah. Če kdo, potem so zagotovo švicarski bernski somišljeniki iskreno ponosni na potomce dveh bernijev švicarskega porekla ne glede na to, da so bili mladički rojeni v naši psarni.

05.07.2011

Je lahko voščilo lepše in bolj prisrčno?

Hvala, Florina NUŠA, Romana in vsi zbrani!

16.06.2011

ODLIČNA NOVICA: dobili smo novo knjigo "Naši psi - zdravi s pomočjo homeopatije"

Vse, ki radi sežejo po dopolnilnih metodah zdravljenja in tiste, ki bi radi živeli z zdravim in srečnim psom, bo razveselila nova knjiga o homeopatiji, ki je izšla v sredini junija. Naslov je morda malce zavajajoč, saj v knjigi najdemo tudi povsem praktične nasvete za zdravo življenje, ne le psov, tudi nas in naših otrok.

 

Eden najbolj branih avtorjev priročnikov o homeopatiji Hans Günter Wolf je prevajan v mnogih državah sveta, celo v Braillovo pisavo, zaradi enostavnega jezika, uporabnega pristopa in širokega znanja. Priročnik je prvič izšel v Angliji leta 1994 in je doživel že 14 izdaj. Tokrat ga je pod budnim očesom homeopatinje dr. Irene Gorišek in Irene Furlan izdala založba Anu Elara d.o.o., namenjen pa je tako veterinarjem kot skrbnikom psov in je zaradi svoje pregledne vsebine uporaben tudi za tiste, ki so na področju homeopatije popolni začetniki. V veselje in izziv bo tistim, ki se globoko zavedajo škodljive pretirane uporabe zdravil in nepotrebnih cepljenj. Uvod nam razjasni temeljne principe homeopatije. Avtor je prvi del knjige posvetil patologiji organov in organskih sistemov, ni zanemaril niti vedenjskih težav niti poškodb. V drugem delu pa so zgovorni opisi primerov, opisi lastnosti posameznih homeopatskih pripravkov in dragoceni izvlečki strokovnih člankov in predavanj, ki so dovolj razumljivi, zelo zanimivi in poučni. Knjiga bo zagotovo ne le privlačno čtivo, ampak tudi vsakdanja spremljevalka pasjih skrbnikov. Naročite jo lahko v trgovini Puppy na Vrhniki na tel. št. 040 135 048 oziroma na e-mail juhart.monja@gmail.com ali  puppy.vrhnika@gmail.com.

Predstavitev knjige bo to soboto na Vrhniki!

10.06.2011

Fellow je opravil izpit B-BH

Trimesečno marljivo delo se je obrestovalo in tudi Fellow - kot vsi naši psi - je danes pred kinološkim sodnikom (tokrat je bil to gospod Miran Marš) dokazal, da je ubogljiv in vodljiv kuža, pravi berni. Brez zagnane ekipe inštruktorjev v KD Grosuplje ne bi šlo, zato sva jim za znanje, pomoč in vzpodbudo oba hvaležna.

   

Poizpitu smo pa malo utrujeni!

07.06.2011

Flora se predstavi

Ni lepšega, kot lepo vzgojen berni. In to Flora očitno je. Bravo, Romana in Nuša!

05.06.2011

Prvi pozdrav z morja je letos Farosov!

Kako lepo mu je bilo, poglejte sami v nadaljevanju.

 

 

25.05.2011

V ljubljanskem Živalskem vrtu smo pogosti gostje

Vedno uživamo v gostoljubnem in lepo urejenem ZOO v nedrju Rožnika, vsakič najdemo kaj novega in odlične priložnosti za socializacijo naših bernijev. Obisk vrta je tudi del "malošolskega programa".

 

Danes pa smo še posebej uživali, saj se nam je poleg Mete z Asto pridružil še mali Eros, ki je svojima Helgi in Filipu dokazal, da je res fant od fare.

 

05.05.2011

Prvomajsko bernsko potepanje

Tokrat smo jo za spremembo mahnili v Poreč in njegova okolica nas je navdušila. Po zaslugi naših Milice, Josipa in njune Tare smo videli, doživeli in okusili veliko več, kot bi sicer. Tudi občutek, da smo s kosmatinci dobrodošli in nemoteči, je dodal svoje k nepozabnim doživetjem. Naš "stric doktor Peter" je poskrbel za zdravsteno in športno plat naše zgodbe.

 

04.05.2011

Wenaya je dobila priznanje

Prisrčen in ne čisto običajen je bil tale zaključek male šole, ki sva jo obiskovali z Wenayo zadnje mesece. Zadnja ura je potekala pred TV kamero v smislu "pokaži, kaj znaš!", naslednji dan pa sta inštruktorici pokomentirali naše delo. Sproščenega smeha, dobre volje in trdnih sklepov za nadaljnje šolanje ni manjkalo.

13.04.2011

Felixa, našega mačjega šefa ni več

Maskota naše mačje družine in Fellowov najboljši prijatelj je danes odšel v večna mačja lovišča. Kadar smo bili zdoma, je vestno čuval hišo, vzgajal je naše pasje mladičke in skrbel, da so bile v hiši samo tiste miške in samo tisti polhi, ki jih je sam tja prinesel. Jutri bi praznoval 10. rojstni dan.... Pogrešali ga bomo.

04.04.2011

Naša pridna šolarja

Pasje šolsko leto je že v polnem zamahu.

Wenaya obiskuje malo šolo in najraje prijateljuje z Erosom in Eli Bernieshine.

Fellow pa se trudi v začetnem tečaju, kjer grosupeljski inštruktorji ne poznajo šale....

Sicer se pa doma ve, kdo je šef(ica)!

 

 

21.02.2011

Juhuhu, spet je zima

 

Komentar sploh ni potreben!

08.02.2011

Wenaya in njenih šest mesecev

Iz puhastega mladička Wenaya raste v pridno bernsko gospodično. Nadvse potrpežljivo prenaša objeme težje kategorije našega Fellowa, a mu ne ostaja dolžna.

Vsi dojenčki so najlepši, kadar spijo!

Čudovit zgodnjespomladanski dan pa smo izkoristili za dolg sprehod po Golovcu.

 

04.02.2011

Jucca je dočakala svojo trinajsto svečko na torti

Najbolj poskočna od vseh treh sestric nas je pričakala v družbi svojih Mojce in Jane. Vsak dan si v veselje svojih ljudi in na začudenje sosedov privošči vsaj polurni sprehod. Obisk živahnih pubertetnikov Fellowa in Wenaye je gostoljubno vzela na znanje, mi pa smo neizmerno uživali. Vse najboljše, draga Jucca!

Naša "štajerska turneja" je obsegala tudi obvezni skok na Dolgo goro k Romanini Flori.

Snidenje z bratcem je bilo.... no, ja, milo rečeno: živahno! Flora pa se je nenazadnje izkazala tudi kot dobra gostiteljica: Fellowu in Wenayi je razkazala svoj hlev. "Brez strahu, vidva! Krave in bikci imajo res velike glave, ampak v moji družbi sta popolnoma varna." Očitno sta ji verjela, saj sta si oba radovedno ogledala zanimiva bitja.

Nuša nas je pričakala z zgovorno risbico, mama pa z okusnim kosilom.

Radovednost nas je v poznem popoldnevu nesla še v Petrovče pogledat, kaj dela naš Sebastijanov Flash.

Srečanje je bilo po tako dolgem času neskončno veselo, o Flashu pa ve Sebastijan povedati le vse dobro!

31.01.2011

  Praznovali smo tudi z Jolly

Njena Monika je - kot vsako leto - spekla veličastno torto, ki jo je Jolly radodarno delila s svojo hčerko Loti.

foto: Monika

Jolly še vedno obožuje življenje na prostem, s svojimi še vedno živahnimi očmi vse pove, sem in tja se odloči za zmanjšane obroke, da ohranja svojo vitko linijo. Ta ji seveda omogoča, da je še vedno mobilna.

Monika predano skrbi za obe veteranki.

29.01.2011

    Jantar je čila trinajstletnica

Obiskali smo Jantar in imeli kaj videti. Bernska dama ima še vedno glavno besedo v krdelu, svoje skrbno pripravljene obroke poje z velikim tekom in še vedno jo kdaj pa kdaj mahne po svojih starih sprehajalnih poteh - kot bi hotela obuditi spomin na mlade čase ali pa svoji leto dni stari naslednici Fini pokazati, kaj je čila bernska gospa v kombinaciji s predolsko trmo.

Breda in Peter ji nudita "ni da ni", zato ni čudno, da se je v Petrov piškotkov vedno polni žep zaljubila tudi Wenaya !

28.01.2011

Praznovanje ...

Naše tri dame Jolly, Jantar in Jucca danes praznujejo 13. rojstni dan. O veselju nad tem častitljivim jubilejem bo še kaj slišati in prebrati. Hvala, Monika Benkovič - Kraševec, Breda in Peter Katona ter Mojca Mir za vso skrb in ljubezen, da naši potomci lahko še vedno uživajo z vami.

... in slovo

Za posledicami stare poškodbe in kolčne displazije je danes odšla preko mavrice k našim dragim moja Thuja. Neverjetno hitro se je slabšalo njeno stanje, nismo ji mogli več pomagati. Z nami bo ostala v lepih spominih kot naša dominantna lepotička, mala "smotanka", ki je očarala mnoge. Ljuba Thuja, nasvidenje nad zvezdami!

 

 

24.01.2011

Eden lepših zimskih dni

Izlet na Kurešček, kjer je še dovolj snega za valjanje in dirkanje, priporočamo!

 

 

21.12.2010

Pa smo ga dočakali: 1. rojstni dan

          Naš veliki fant danes praznuje in z njim še devet sorojencev -

VSEM ŽELIMO ŠE VELIKO ZDRAVIH IN SREČNIH LET V OBJEMU SVOJIH DRAGIH LJUDI!

Fellow se oblizuje, ker je pravkar pojedel svojo rojstnodnevno čokolado!

Ste jo tudi vi že, moji Faros, Finn, Flash, Fly, Faria, Felice, Flora, Finna in Fancy?

20.12.2010

Čudovito zimsko nedeljo smo dodobra izkoristili

V najboljši - bernski - družbi ni bilo dolgčas.

 

    in mrazu nismo pustili do živega!

18.12.2010

Zanimivo in koristno branje za dolge zimske večere

Revija Delo in dom, priloga Dela in Slovenskih novic, je 8. decembra objavila članek Petre Mauer z naslovom "ČISTOKRVNIH PSOV BREZ RODOVNIKA NI!". S Petro sva poklepetali o vedno aktualni temi.

Vabljeni k branju! In še naslednja stran.

Ja, prav ste videli, Wenaya je tokrat "izšla" v 141.500 izvodih.

Pa še to:

Od danes lahko v rubriki "Članki" izbirate kar med 53 objavljenimi članki o dopolnilnih metodah zdravljenja.  Prispevki izhajajo v istoimenski rubriki v reviji Moj pes že šesto leto.

03.12.2010

Sneg, sneg.... veliiiiiko snega

Letošnjo zimo nam ga nebo odmerja zelo velikodušno, naši berniji pa so ga nadvse veseli. Thuja si z valjanjem po njem očisti sicer bleščeč kožuh, Fellow vedno nekaj išče z nosom globoko zakopanim v neomadeževano belino,

Wenaya pa....

.. prej     

 

in potem...    

Vsi pa neizmerno uživajo!

   

 

01.12.2010

Fellow uspešno v šoli PRIDEN.SI

Kljub pubertetniški "naglušnosti" je Fellow uspešno opravil s preizkusom znanja v nadaljevalnem tečaju pasje šole. Žurka s prijatelji pomeni zanj neprimerno več kot slastna nagrada, ampak ko je treba ležati ob mizi v gostinskem lokalu - tukaj je pa nesporni zmagovalec! Naj se ve, da pridno vadimo....

01.11.2010

Kdo je šef, ni več dvoma

27.10.2010

Ime mi je Wenaya de Marais Champagne

Sem Mirotova ljubica in bom odslej skupaj s Fellowom in Thujo doma v Predolah.

21.10.2010

Odšla je Hočevarjeva in naša Dana

Od vseh mladičkov iz legla najbolj podobna svoji mami Astri je bila tenkočutna prijateljica in velika, spoštovanja vredna borka za življenje. Nikdar ni pozabila pokazati neizmernega navdušenja, s katerim se je vračala na obisk v rojstno vas. Preko mavrice je odpotovala malo pred 14. rojstnim dnem, natančno leto dni za svojim bratom Deepom in s tem končala "dinastijo osmih nepremagljivih", kot smo krstili naše prvo leglo, za sabo pa pustila veliko vrzel in čudovite spomine na lepe čase.

Hvala, Bojana, Barbara, Tone in Danin Miha, za veliko ljubezen in skrb brez primere. Žalostni smo z vami.

19.10.2010

Konec neke poti

V nedeljo, 10. oktobra je pod avtomobilskimi kolesi ugasnilo življenje moje ljubljene Latine. Bila je najboljše bernsko bitje, kar smo jih kdajkoli imeli.

Z izleta je po spletu nesrečnih naključij zatavala na avtocesto. Njena mehka duša je hotela le domov. Ni ji uspelo.

Pretreseni in neskončno žalostni upamo, da bo njena sončna narava živela v njenih potomcih in nas osrečevala, kot nas je Latina v svojem prekratkem življenju.

Hvala vsem, ki se je boste spominjali kot naše ljubeznive sončice!

08.10.2010

BERNČKI so se predstavili na EDS

Naš klub je pripravil predstavitev nam najljubše pasme na evropski razstavi psov v Celju. Odziv je bil fenomenalen, nastop pa si lahko pogledate na naslednjih povezavah:

nastop - 1 del

nastop - 2 del

Uživajte!

 

 

foto: Jelka Hadler

05.10.2010

Latina nosi energijsko značko - darilo celjskega inovatorja in bioenergetika Vilija Poznika

Več v naslednji številki revije Moj pes!

03.10.2010

Ko dobra novica doda piko na i uspešnemu bernskemu tednu

Del celjskega velikega kinološkega dogodka - evropske razstave psov Euro Dog Show 2010 - smo bili tudi člani Slovenskega kluba za bernske planšarske pse. Po sredini uspešni specialni razstavi je sledil še današnji nastop 30-ih bernijev v slavnostni "Best in Show" dvorani  celjskega sejma. Upam, da si bomo posnetke lahko kmalu ogledali na straneh prijateljske Dragičine psarne.

O Latininem nastopu ne gre izgubljati besed: zanesljiva spremljevalka, ki vedno razveseljuje s svojim uravnoteženim značajem in pripravljenostjo za sodelovanje. Fellow pa se je izkazal in presegel vsa pričakovanja: delo na vajah je bilo prava senca v primerjavi z njegovim nastopom - kot bi vedel, da gre zares.

In piko na i je dnevu dodalo sporočilo Maxove nove skrbnice Marije:

"Max je pravi "car" na Kočevskem", iz fotografij pa je razvidno, da je že zavzel svoj prostor tudi na vozu s konjsko vprego.

Vozi se s Frenkovim avtom in je pravi gospod!, piše Marija.

Le kaj lahko še bolj nežno poboža dušo kot taka novica?

 

25.09.2010

Fellow je "izšel" v 125.000 izvodih....

Seveda je glavna oseba članka Marko Vozelj, pravi bernski človek z velikim srcem, ki je Fellowa povabil v družbo svoje družinice in vsi skupaj prav prisrčno zgledajo. Torej, kupite Nedeljski dnevnik in pokukajte v prilogo "In" !

Po navdušenju Maše in Zale sodeč pa tudi Tina in Marko že odštevata čas, ko bo v njihov dom pricapljal mali bernček.

 

23.09.2010

 

Max je našel svojo Marijo

Kdor čaka, dočaka! Maxa smo včeraj pospremili v nov dom in danes smo bili že deležni vzpodbudnih novic. Trud se je izplačal, zdaj je na vrsti veliko srce zakoncev Janež, ki pasmo dobro poznata, poleg tega pa spoštljiv in ljubeč odnos do svojih živali izžarevata na vsakem koraku. Srečno, Max! Vedno boš tudi malo naš....

 

 Tudi v novem domu Max po zaslugi podjetja ALER dobiva visoko kakovostno hrano Petcurean Nöw!

 

 

22.08.2010

Videz vara

Tole ni bernska mrtvašnica,...

... ampak počitek po prijetnem jutranjem sprehodu v svežini gozda!

Max pa pridobiva na teži in tudi njegova dlaka postaja mehka in svetleča. Danes je spet na sporedu česanje!

16.08.2010

Max sklepa nova prijateljstva

Ker nas kot član našega krdela spremlja povsod, je priložnosti več kot dovolj!

Tokrat je bil nadvse navdušen nad Matejo in preprosto ni vedel, kako bi ji še ustregel. Tudi ta preizkus družabnosti in vzgojenosti je opravil z odliko. Še zadnji dvomi glede njegovega odnosa do otrok so se razblinili, ostalo je grenko ogorčenje nad njegovimi nekdanjimi skrbniki in ponos, da je spet zmagala čudovita bernska dušica.

 

10.08.2010

Max sporoča

vsem, ki držite pesti zanj:

"Hvala, dragi bernski ljudje, za dobre misli in želje! Meni je super dobro! Danes zjutraj smo šli na sprehod na Rožnik: Latina, moj prijatelj Fellow, njegova sestrica Felice, ki sem jo imel čast spoznati, in pripadajoči ljudje. Imeli smo se krasno, na Rožniku smo opazovali sprehajalce in pozdravljali kužke, vsi so bili prijazni in pustil sem se božati popolnim neznancem, saj je bilo vse tako zanimivo! Dokazal sem, da mi je povodec povsem domača stvar in tudi obnašanje v družbi gosposkih kužkov zame nič posebnega - mala malica!"

"Ampak današnje dogodivščine so se komaj začele. Na poti z Rožnika smo šli obiskat Nero, ki dela družbo Mojčini mami. To je pa prijazna mestna gospodična in bi v hladni senci v taki družbi mirno preživel cel dan. Pa smo morali nazaj v Predole, saj smo proti večeru pričakovali nove obiske. Sosedovi fantje so v bližini nalagali drva, pa smo jih vsi kosmatinci drveli pogledat. Mene so najbolj prijazno božali, se razume! No, in potem je prišla še Bea. Ta mi je bila šele všeč! Moj tip, ni kaj. Na ta račun sem bil deležen nekaj Stankinega božanja, kar tudi ni bilo tako slabo. Zdaj bo pa res počasi čas, da si najdem človeka, ki bo čisto in samo moj!

Vaš na novo rojeni Max"

09.08.2010

Naši sprehodi po gozdu ... in po grajskem hribu v Ljubljani

Pooperativno obdobje je mimo. Maxu sploh ni bilo potrebno nadeti zaščitnega ovratnika, saj je ubogal na besedo in si ni lizal rane.

Vedno bolj sproščen in ubogljiv je tako, da ga brez posebnih skrbi vzamemo seboj na sprehod v gozd.

   

Po sprehodu smo pa seveda utrujeni!

Da bi Miro in Max koristno porabila čas, ko sta v Ljubljani čakala name, sta odšla na sprehod na Grad. Same pohvale - Max je fant od fare!

Zanj si želimo prijaznega bernskega človeka!

 

07.08.2010

Max je najbolj priden in prisrčen kuža!

V "bernskih nebesih" se prav dobro počuti, spi v hiši in se lepo obnaša. Postal je del krdela in spoštuje hišni red, pasja vratca mu niso več uganka, da mu naklanjam malce več pozornosti kot ostalim, pa ni potrebno posebej poudarjati. Pa je ne izsiljuje, samo rada se imava! Tudi z moškim delom gospodinjstva je sklenil premirje.

Danes smo opravili tudi z zoprnim delom posvojitve, s kastracijo. V ambulanto ga je solidarno pospremil Fellow in takole sta družno čakala, da je eden od njiju zaspal.

 

 

 

04.08.2010

Z Maxom napredujeva

Sreča je menda na strani pogumnih, sem premlevala, ko sem včeraj odprla vrata pesjaka in Maxa povabila na sprehod brez vrvice. Naše krdelo ga je sprejelo s pridržkom, a po začetnih previdnih korakih se je stari recept »ukrdeljenja« spet obnesel. Max je bil svobode nadvse vesel. Noč je sicer nenačrtovano prespal v moji pisarni, saj je zvečer obupno deževalo in nisem bila čisto prepričana, da se bo spravil pod streho. Zjutraj sva bila oba vesela moje odločitve.
 
Popoldne je bilo namenjeno česanju. Malce sem le podvomila, če bo uspešno, saj Maxa ne bi bilo mogoče proti njegovi volji spraviti na mizo, pa tudi nihče ne bi mogel predvideti, kako bo sprejel šarjenjem z glavnikom po sebi. Na moje veliko začudenje je bil v enem skoku na mizi sam od sebe. Dlaka je letela od njega v kosmih in počasi je postajal pravi berni, sicer strašno nemiren, a mu je bilo očitno všeč, da je lep in diši po Himalayinem pudru. Na koncu ga je bilo zelo težko spraviti z mize...
 
  
 
Ko sta si potem vsa sveža s Fellowom privoščila malo preveč in se razposajeno oddaljila od hiše, sem ju odšla iskat z avtom. Za svojim mladim vzornikom je v avto takoj brez obotavljanja skočil še Max, zato smo si privoščili še kratko vožnjo z avtom. Kar tako, za poizkus. Odlično je šlo in po nekaj sto metrih sta oba potnika mirno ležala.
 
Pred večerjo sva na kratko sama odšla še na travnik, kjer se mu je zahotelo igre. Njegova mladost in bernska narava sta naredili svoje: nekajkrat je pritekel do mene, se vrgel na tla in obrnil na trebuh. Kakšen kompliment! Malce »se mi je prilepil na pete«, kot pravi Polona, saj mi sledi na vsakem koraku. V njegovem pogledu in obnašanju je videti, da postaja iz ure v uro zauplivejši. Res si želim, da bi bila moja čarobna mešanica (tudi homeopatskega) znanja, izkušenj in ljubezni dovolj učinkovita tudi za Maxa.
02.08.2010

Dobili smo podnajemnika Maxa

Ne vem, kako se bo zgodba končala... začela se je s telefonskim klicem. Lastnik je želel, da v veterinarski ambulanti usmrtijo bernija. Bernija, ki grize otroke, starega dobro leto in pol. Predpisi glede evtanazije so seveda jasni  in na smrt obsojenega bernija brez rodovnika je posvojil naš klub. Poleg tega, da je bil obsojen na smrt, je tudi neskončno prestrašen, boji se roke, palice, moških.....  potreboval je več kot cel dan, da se je pričel igrati z žogo, po dveh dnevih je sedel k mojim nogam, danes, tretji dan, se je stisnil k meni in se pustil nežno pregnesti po celem telesu. Izkoristila sem "trenutek slabosti" in ga pazljivo pripela na povodec, da sva lahko zapustila pesjak in odšla na sprehod. Pri drugem sprehodu, tokrat brez povodca, sta sodelovala Fellow in polna skleda z večerjo.

Polona, ki ima ogromno bernsko srce in izkušnje z neštetimi podobnimi in še bolj žalostnimi usodami, stoji ob strani z nasveti. Max je imel smolo, da se je skotil pri "komercialnem" vzreditelju, ki ga je prodal za prgišče evrov v napačne roke. Z vsako minuto, ki jo presedim z njim v pesjaku, odkriva tančice s svoje žalostne zgodbe. Njegov duh je uporen, njegove očke pa čisto bernske. Kaj bo prevladalo, je nemogoče napovedati, a se je vredno potruditi. Za bernija gre!

31.07.2010

Učna ura biologije

S prijaznim dovoljenjem Blaža iz naše vasi hodimo gledat njegove konjičke. Za Fellowa so ravno prav veliki in po ogledu od blizu sedimo in mirno opazujemo. In si zaslužimo nagrado!

   

15.07.2010

V boju proti peklenski vročini

Zjutraj, ko so temperature še kolikor toliko spodobne, se odpravimo na sprehod ali na kopanje. Prijeten dan se da preživeti ob Krki, za silo pa pride prav tudi Gradaščica.

         

 

 

           

09.07.2010

Nadaljevalni plavalni tečaj.... sprehod na Rožnik .... in obisk

To bi bilo na kratko povedano o tem, kar se ta trenutek dogaja. Dogaja se pa ogromno in vsak dan!

S krdelom naše Felice smo se podali na Bloke. Med tednom je sanjsko: mir, svežina, prijazni ljudje.... Naši črnuhi so se takoj odločili za plavanje, vrsto v vodi je vodila Thuja, na suhem pa Fellow, seveda! Po kopanju je sledilo obvezno "paniranje" (beri: valjanje v pesku in zemlji).

   

Ker je v naši "komarjevi deželi" letos nevzdržno, izkoristimo vsako priložnost za sprehod v nove kraje. Tokrat smo izbrali Rožnik. Fellow je imel učno uro lepega obnašanja in je dobil odlično oceno.

Vsakič, kadar se najavi kateri od skrbnikov naši malčkov (ki zdaj to niso več), smo neskončno veseli! Te dni sta bili na obisku Faria in njena Monika.

 

 

30.06.2010

V vrtiljaku dogodkov.... nas je skoraj povozil čas

Meseca maj in junij sta minila, kot bi ju odnesel veter. Zraven se je pa še toooooliko dogajalo. O klubskem pikniku na Polževem  je bilo izrečenega veliko lepega, naši malčki, ki so se ga udeležili, pa so po njem še nekaj dni počivali....

 

26. junij je bil za male šolarje zadnji šolski dan

Ko gredo mladički iz legla, je spremljajoče vprašanje večine novih skrbnikov, kako s šolanjem. Naši mladički, skoteni v decembru, so bili seveda za malo šolo v spomladanskem terminu še malo premladi, zato mi še zdaleč ni bilo vseeno, kdaj bodo »sedli v malošolske klopi«. Čakati na jesen, ko bodo že skoraj prerasli pasjo puberteto, bi bilo – milo rečeno – malce neodgovorno.

Vodilo, ki ga spoštujem že dolga leta, kar dobrih dvajset jih je, od kar šolam svoje pse, se je že velikokrat izkazalo za pravo: izbrati je potrebno kakovostno pasjo šolo, ne glede na oddaljenost, šolo, ki pozna značilnosti posamezne pasme in ki sledi sodobnim, učinkovitim, psom in ljudem prijaznim načelom šolanja.

Vesela sem bila odziva novih skrbnikov bernijev in odločitev je padla: gremo skupaj v malo šolo! Za sodelovanje smo zaprosili Karmen Zahariaš, inštruktorico šolanja z licenco KZS, ki vodi zasebno pasjo šolo priden.si na obronku ljubljanskega barja. V prvih dveh obiskih smo se spopadli s teoretičnimi pravili, ki smo jih nato udejanjali v praksi vsako soboto dopoldne. V veliko pomoč je bila zagotovo tudi knjižica To, priden! izpod peresa Karmen Zahariaš. Knjižico je namreč dobil vsak tečajnik, v njej pa neprecenljive napotke in pojasnila, s pomočjo katerih smo lažje razumeli pasje vedenje in jezik. Prepričali smo se o čudežnih lastnostih klikerja, saj smo se nekaterih stvari z njim res igraje naučili. Preden smo se na vadišču zbrali še zadnjič, smo v malih skupinah obiskali tudi ljubljanski živalski vrt,

 

 

kar je bilo za male radovedneže posebno, pozitivnih izkušenj polno doživetje. Karmen nas je sproti opominjala, kaj se sme in kaj ne, kaj je potrebno v posameznem trenutku narediti in skrbno bdela nad malčki. Ko so živalski vrt preplavile šolske skupine in otroci iz vrtcev, smo imeli dodatno nalogo, da mladičke naučimo spodobnega vedenja tudi v družbi otrok.

Posebnost pasje šole priden.si je zagotovo tudi obisk inštruktoric na domu oziroma asistenca na vsakdanjem sprehodu, saj se radi pritožimo: »Na vežbališču me vedno uboga, doma oziroma na sprehodu pa je povsem drugače!«

Zadnjo junijsko soboto smo mali šolarji še zadnjič v okviru tega tečaja prišli na vadišče in pokazali svoje znanje. Če odmislimo občasno »klepetanje« med razposajenimi bratci, sestricami in tesnimi prijatelji, je bila Karmen z vsemi zelo zadovoljna.

Ker je bilo zadovoljstvo obojestransko, smo sklenili, da je vpis v »pravo« šolo naš naslednji skupni projekt.

 

Hitre počitnice na Pagu: naš Fellow zna plavati!

Zelo kratke so bile, ampak zato toliko lepše.

 

 

 

 

5. junij je bil dan za družinski piknik

            

 

Fina je bila opravičeno odsotna zaradi bolniške, pogrešali smo Flasha, sicer pa ni manjkal niti očka Adis niti naš dragi stric doktor Peter. Tokrat ni imel nobenega dela in je točil pijačo!

 

27.04.2010

Tudi letos smo šli na klubski izlet na Cres!

Ampak tokrat je bilo malo drugače. Z nami, šestindvajsetimi bernskimi navdušenci, je bilo med petnajstimi bernčki tudi šest mladičkov, ki so komaj napolnili štiri mesece.

Mali junaki so se odlično odrezali in bili povsem enakopravna družba svojim velikim vrstnikom. V štirih dneh bernske družbe smo si dodobra napolnili baterije, se naužili morskih lepot, se vozili z barko, gledali delfine in bele orle, odkrivali skrite kotičke Cresa... in uživali!

na trgu sredi Osorja...  vsako leto nas je več!

                

             Adis, Latina, Faros, Faria in Fellow                                     hm, hm, kaj misliš, ali je pametno iti v vodo ali ne?

 

24.03.2010

Danes smo dobili pošto!

Tako prisrčno in tako veselo, da jo je treba deliti:

How !
 
Tako, jaz rastem bolj, kot se širim, jim nagajam, koliko se da, da nimajo časa za nič drugega kot za mene. Sem v središču pozornosti, kar mi zelo godi. Vall se name nič ne jezi, če prav bi me kdaj lahko upravičeno malce uščipnil za rit. Si ga kar privoščim, kaj morem, če pa so njegova ušesa tako priročna.

Z avtom me peljejo, ko gremo po Nušo v šolo, tako da sem spoznala ovinke in hribčke in sama ponosno sedim v prtljažniku. Malo me mika tista Nušina torba, ima take vabljive barve, mmmm ( to bo moj naslednji podvig, da vam prišepnem....takoj, ko bo prilika )...
Da ne pozabim: zdaj pa nisem več tamlajša pri hiši he-he, najmlajša članica je bambina (teliček), ta še lepo diši in vse okrog nje. Imam takoj luknjo v želodčku in kot, da mi cel teden ne bi dali nič za jesti, tako postanem lačna.

Kličejo me vsemogoče: od cukrčka, medika, vragec, dali, še za nušo me imajo - to je hec. Ata Lojze mi reče Florida, pa ni, da ni,.....
 
Zdaj pa moram končati, me čaka večerno opravilo pri mojih prijateljih, ki imajo roge in mukajo!  Zjutraj se pa dan začne zgodaj tako, da hitro zvečer zaspim. In se pripravljena, nabita z energijo, zbudim.
 
Poljubčke vsem, še vedno malo Vaša FLORA  
mwa,cmok
 
 
P.S. Bodite brez skrbi, se imam čudovito in mi ni nič hudega, lahko mirno spančkate!
 
Ni kaj dodati..... še veliko takih pisem.....

21.03.2010

Leglo F šteje tri mesece

Ta mali rojstni dan in prvi dan pomladi smo praznovali Fellow, Latina, Thuja, Miro in jaz, vsi ostali mladički pa so se že razkropili in uživajo v družbi svojih ljudi. Zjutraj je neprijetno mezel dež iz nizkih oblakov in od doma smo se odpeljali na lov za soncem. Našli smo ga, ko smo se ustavili v Ljubnem ob Savinji. Po sprehodu okrog ribnikov, kjer je Fellow spoznal spet veliko novega, tudi žabe..., smo sedli na kosilo. Fellow je za rojstni dan pojedel odlično pečeno postrv, pa tudi drugi nismo ostali lačni.

 

18.03.2010

Potepamo se in uživamo

Včeraj je naša Latina praznovala tretji rojstni dan. Sramežljivo spomladansko sonce je vabilo ven in ko je Tanja sporočila veselo novico, da se vrača iz daljnih krajev Flashev Sebastjan, nam ni bilo treba dvakrat reči: gremo na letališče! In smo šli: Latina, Flash, Fellow in midva. Fanta sta suvereno korakala po parkirišču in požela cel kup poklonov ter obveznega božanja.

 

Ko smo dočakali prihod letala in Sebastjana, je bilo presenečenje popolno, snidenje pa res veselo!

Tanji, Sebastjanu in Flashu smo polepšali dan in to je pravzaprav edino, kar šteje!

 

12.03.2010

Dovolj zime!

Naša fanta, Flash (na počitnicah) in Fellow pravita, da imata zime več kot dovolj!

Strinjali smo se z njima in jo mahnili na sprehod ob morju. Povodec sta osvojila v hipu!

Potem smo zavili v priljubljeno restavracijo, kjer so nas že čakali.

Naša fanta sta dokazala, da se znata tudi v restavraciji odlično obnašati.

Še več: neskončno sta uživala....

08.03.2010

Naš "hlevček" je skoraj prazen

V nove domove so odšli vsi naši mladički razen Flasha, ki čaka svojega Sebastjana. Ker o vseh prihajajo vzpodbudne novice, da so pridni in se dobro počutijo s svojimi ljudmi, so trenutki po slovesu manj stresni. Flash in Fellow sta zdaj seveda deležna pospešenega učenja: na izletu v Ljubljano, na sprehodih v gozdu...., kjer se Flashu pridruži tudi njegova Tanja. Ni potrebno posebej poudarjati, da skupaj z bratcema vsi nepopisno uživamo!

27.02.2010

Pa se je začelo....

"Culice" so pripravljene, dokumenti zloženi v mapah, novi skrbniki pa prihajajo po dogovorjenem urniku. Včeraj nas je zapustila Felice, danes Faros... ampak ne za dolgo. Čez teden dni bomo spet skupaj!

Morda se prav zato še bolj crkljamo...

mama Latina s Floro

... na dvorišču pa uživamo v vedno novih igrah!

ku - ku

22.02.2010

Jucca na obisku

Redko kdaj se tako razveselim obiska, kot takrat, ko pridejo k nam naši mladički. Ti že dolgo niso več mali bernčki, saj so nedolgo praznovali 12. (nekateri celo 13.) rojstni dan. Včeraj sem po dolgem času pozdravila Jucco in njene ljudi. Dragocene vezi, ki ostanejo za vedno.

19.02.2010

Pestrna Ana

Počitnice so ena krasna zadeva. Pri nas jih je preživela naša Ana, ki je prevzela vlogo pestrne in naši mladički so bili navdušeni. Prinesla je sonček in smeh v hišo, bila dragocena pomoč in vir dobre volje. Njena najljubša je Fancy, Fina in Faria sta bili pri vsakem obroku deležni posebne skrbi, Fellowa bi odnesla v posteljo.... in domov bi odpeljala najraje kar vse. Ponoči je bila njena čuvajka Boni!

Pripravništvo za pasjo skrbnico je opravila z odliko!

 

Fellow v Aninem naročju

  

                 Fancy jo je očarala                                       hranjenje                                         

Boni je prijetna družba

08.02.2010

Po sedmih tednih

Čas beži kot veter, kepice so postale pravi mali kužki, ki se jim ves čas dogaja....

žogice so zakon - žurka je noro dobra - HVALA, JASNA!!!......

    

            in hvala tudi za gugalnico, ki je prav tako zakon!!!    

                                             rešujemo problem: kako iz žoge dobiti čim več piškotov???                                            

zimsko veselje

Z bodočimi skrbniki, ki pridno prihajajo na obisk, se tkejo ljubeče vezi.

 

          FLASH JE ZELO ZADOVOLJEN                     FARIA S SVOJO MONIKO                   FELICE UŽIVA V RAZVAJANJU

          

                                       FLY JE DOBIL PATRIKA  ....                                       ... FANCY PA TATJANO

 

05.02.2010

Peticija

Spodaj potačkani Flora, Felice, Faria, Fina, Fancy, Fellow, Faros, Finn, Flash in Fly najodločneje protestiramo proti nepotrebnem prebadanju naših ušesc. Danes smo bili namreč tetovirani, kar sploh ni prijetno. Cepljenje, no, ja, še gre - kar mora biti, mora biti!, tudi čipiranje še nekako gre, čeprav je debelina igle naravnost grozljiva - ampak tetoviranje: fuj in fej!!!! Komu na čast smo zdaj označeni dvojno?????

              

03.02.2010

Po šestih tednih

Zdaj je že znano, da je največji razvajenec Banček, da bo Pikec inovator in  da je Črtica "poperček",  da je Ivanka manekenka in vemo, koga bo razveseljeval Čopek. Divjanje po zasneženem dvorišču, premagovanje ovir in glasno renčanje nam nadomeščajo TV program.... Na tehtnici smo prebili magično mejo 8000 g!

            

                                      FAROS                                                                 FINA                                         FINN

Poleg tega, da so kot za šalo opravili s številnimi obiski, so se naši mladički izkazali tudi pred TV kamero....

 

30.01.2010

FLORA se predstavi

Naši mladički dobivajo imena. To je Flora. Romanina Flora.

   

Flora bo šla na Dolgo goro, kjer jo Nuša že zelo težko čaka. Tako zelo, da je narisala risbico. Hvala, Nuša!

In hvala, Romana, da si ponovno prišla k nam po psičko iz naše vzreje!

27.01.2010

Naše male tačke so danes prvič uživale na snegu

Komaj smo čakali tale sončen dan! Seveda smo ga dodobra izkoristili in si privoščili dve "porciji" igranja na snežni podlagi in mnogo raziskovanja. Mama Latina je divjala od veselja in njeni mladički so jo z veseljem posnemali.

           

25.01.2010

Že 5 tednov.... kako čas hitro beži!

Naši mulci in mulice so že presegli 5 kilogramov (to pomeni, da po vsakem obroku preložimo več kot 50 kilogramov, ko se spravljamo spat...), ampak veselje jih je gledati, kako rastejo. Nekateri novi skrbniki so že osvojili urnik in redno prihajajo občudovat nagajive štruklje, čeprav so ta trenutek znana le imena njihovih mladičkov. Osvojili smo "logistiko" , v igralnico dodajamo nove "čudne" predmete in ovire ter priboljške za grizljanje. O redu v kuhinji pa včasih ne bi govorili....

mama mlekarna                                                                                                kolk sem že velik

    

čudni predmeti in ovire                                                                      v kuhinji pa včasih tudi takole......

21.01.2010

Prvi mesec je za nami

Danes so naši junaki stari mesec dni in se v novem okolju odlično počutijo. Da bodo praznovali lepi, smo ponovno imeli vajo iz česanja. Ocena: odlično!

  

20.01.2010

Dan D

Naše kotišče v pisarni od danes sameva, saj smo našo malo čredico preselili v večje prostore, v pasjo spalnico in igralnico z izhodom na prosto. Prvi obrok v igralnici je bil res pogled za dušo, zato ga rade volje delimo z vami!

  

ŠE ZADNJE POZIRANJE V PISARNI, KJER SMO SE RODILI.....                          ... IN DREMEŽ NA ŽOGI

PRVI OBROK V IGRALNICI

POČITEK PO SELITVI

 

                        

 

 

 

 

 

18.01.2010

Naši korenjaki so stari štiri tedne

Informacijski mrk, ki ste ga bili deležni vsi obiskovalci naših spletnih strani, ni nastal zaradi tehničnih motenj, pač pa zato, ker je ves naš čas posvečen Latininim mladičkom (ja, seveda, če odštejemo, da je bilo treba vmes sodelovati tudi pri organizaciji 6. specialne klubske razstave, ki se je po zaslugi odlične delovne ekipe uspešno odvila v soboto na Gospodarskem razstavišču...).

Že drugi teden traja najbolj zahteven čas za vzreditelja, ko se mladički privajajo na "pravo" hrano in drugačno hranjenje, kot so mamini prijazni seski. Temu pri nas pravimo "tečaj potapljanja" v mlečno kašo in goste mesne juhice.... Tu so že ruvanja in renčanje, tekanje in kotaljenje, ko zadnje nogice nerodno prehitevajo prve. V "spalnici" se seveda ne pušča več kupčkov - vse to opravljajo naši malčki zunaj kotišča. Spoznavanje igračk različnih oblik in materialov spada zraven.

In seveda je velika pozornost namenjena tudi razgovorom z novimi skrbniki. Miro temu pravi "zasliševanje", ampak vsi vemo, da gredo naši malčki le k pravim ljubiteljem pasme!

 

LEPOTIČKA                                                         MED NAJLJUBŠIMI IGRAČAMI - Kong je najboljši!

           

PIKEC SAM SKRBI ZA HIGIENO                                                       DEČKO IN POL

04.01.2010

Prva dva tedna sta za nami

Malčki veselo rastejo, glasno uveljavljajo svojo voljo, predvsem, ko je čas za hranjenje... Po urniku, ki ga je predpisal doktor Peter, odpravljamo notranje zajedavce in danes smo imeli prvo vajo namakanja smrčkov v mlečno kašico. Izid: vsi smo bili kot mali pujski.... , potem pa seveda siti in utrujeni.

01.01.2010

Enajst dni....

... so stari naši korenjaki. Pred dvema dnevoma smo opazili prve režice, ki so se pričele svetlikati med vekami. Danes so te režice že skoraj čisto prave črne očke.

01.01.2010

13. rojstni dan

Rimljanka Danica, včasih tudi Danijela ali Danuša... pa Nuška in lubica Danica..., ki živi pri Hočevarjevih, pol v Rimu in pol v Sloveniji, sicer je pa svetovljanka in dobrodošla tudi v zelo pomembnih rimskih palačah, je na zadnji dan preteklega leta dopolnila 13 let. Rojstne dneve praznuje že dolga leta pri nas, doma torej, tam, kjer se je rodila, in ona to ve. Tudi sinoči je bilo tako, le z eno izjemo: ostala je edina iz legla. Prav zato je vsak rojstni dan še toliko bolj pomemben! Ob prihodu je prevohala vrt in okolico hiše, pozdravila vse prisotne in komaj čakala na svojo rojstnodnevno kost, letos iz polnozrnatega testa s tuninim nadevom. Z Latino sta družno pojedli vsaka svojo, nato pa se nam je Dana zleknila ob nogah in bila... spet doma. Objemi in stiski rok vseh njenih ljudi ob slovesu so govorili: "Da bi bilo le še nekaj časa tako... da bi jo morali, kot sedaj, privezati na povodec na sprehodu, da ne podi srn po Rašici... da bi še naprej spala tesno ob Tonetu... da bi tudi v bodoče delala Bojani sive lase, ko odkoraka po svoje in se gre "malo izgubit" po dobro znanih ji poteh... in da bi se mi še velikokrat ob srečanju zapodila med noge in veselo mahala z repom!"

    

28.12.2009

Naši mladički po tednu dni....

Naše noči so malo prekratke, ampak podvojena porodna teža pove, da naši korenjaki hitro napredujejo. Morda bo treba na shujševalno kuro..., saj samičke tehtajo med 1080 in 1170 g, samčki pa med 1175 in 1290 g. Lepo je videti zadovoljne polne trebuščke in mirno mamico.

            

 

22.12.2009

Naša družina je res velika

Pet malih Adisov in pet malih Latink imamo v kotišču, ki po otroško lajajo, cvilijo, renčijo, se prerivajo in so te dni center naše pozornosti. In tako bo še naslednja dva meseca... Ko bo naša hiša odprla svoja vrata obiskom, ste pa toplo dobrodošli!

20.12.2009

Latinini mladički so tu!

Latina je točno kot švicarska ura pričela kotiti danes dopoldne. Dve punčki in štirje fantje ji za zdaj delajo družbo v kotišču. Mag. Peter Levstek, ki je bdel nad glavnino poroda, pravi, da je neverjetno pridna mama, mali migajoči repki, prilepljeni na seske pa to potrjujejo.

22.11.2009

Z Latino sva preživeli prijeten konec tedna

Včeraj sva obiskali Adisa, bodočega očka naših mladičkov in ga zalotili ravno sredi priprav na današnjo razstavo.

 

Zelo se naju je razveselil, saj sva bili obe deležni vihravega sprejema in mokrih pasjih poljubčkov.

Medtem, ko se je danes spet odlično uvrstil med bernskimi lepotci, sva tiščali pesti in tačke zanj. Sicer pa sva si privoščili miren sprehod na ljubljanski Rožnik in si na vrhu razdelili kos slastnega peciva....

 

16.11.2009

Latina pričakuje mladičke!

Tako pravi naš družinski veterinar mag.Peter Levstek (družinski zato, ker bdi naš našimi živalicami, ozdravi pa tudi človeške bolečine, če je treba...). Ljubezen na prvi pogled med Adisom in Latino je torej "meso postala". Upamo, da bo Latina še pred Božičem  zadovoljna mama zdravim mladičkom.

22.10.2009

"Iskrena hvala"....

... sta res preskromni besedi, da bi izrazili vso hvaležnost članom naše velike bernske družine doma in v tujini,  vsem Deepovim zdravnikom, predvsem mag.Petru Levstku, prof.dr.Janošu Butinarju in Marjanu Kastelicu, ter mnogim prijateljem za številna sporočila vzpodbude in podpore. Peter je bdel nad njim dobesedno od rojstva do smrti, za kar mu bomo vedno hvaležni.

21.10.2009

Danes žalujemo

Ob 14.50 se je izteklo zemeljsko življenje našega Deepa. Telo je omagalo pod težo let, doma, kjer se je rodil, je zaspal na mojih rokah. Bolečina je prehuda za velike besede, vsekakor pa si je zaslužil, da ostane na posebnem mestu v našem domu. S seboj je odnesel košček mojega srca...

17.10.2009

Obisk

Vsakega obiska smo pri nas veseli, če nas obišče take čeden pasji mladenič, pa sploh.... z Latino sta lep par, kajne?

12.10.2009

Ko uloviš poletje za rep.....

Naše krdelo ga je šlo ulovit v Sečo. Ob tamkajšnji obali so bili naši sprehodi vedno brez primere, zato smo tudi včeraj na hitro sklenili: na morje! Ob restavraciji Ribič smo avto pustili v senci, Thuja in Latina sta izkoristili prvo priložnost za skok v morje, Deepa pa smo namestili na mehkem ležišču pod borovci. Še preden smo uredili vse potrebno, se je izza vogala pojavila poznana skupinica: Irena, Tone in Deepov sin Timon. Kako smo bili veseli srečanja in po kavici še bolj skupnega sprehoda! Restavracija Ribič je z veseljem sprejela tudi pasje goste, Thuja in Latina sta bili veseli otroškega božanja in nadvse pozitivnega odziva ostalih gostov. Seveda, saj so pri sosednji mizi prav tako sedeli skrbniki bernija, žal pa je slednji ostal doma. Ko smo zapuščali lokal, smo srečali tudi skrbnika naše Joye in bili seveda neskončno veseli novic, da je Astrina enajstletna potomka še vedno v odlični koži. Naši zadovoljni berniji, srečanja z ljudmi, ki jih imamo radi, toplo morje in sonce, hrana za bogove in predvsem prijaznost gostincev - pika na i tej nedelji.

  

     Timon

Timon

takole pridni sva v restavraciji....

... in pred njo

04.10.2009

Nepozaben konec tedna - v znamenju bernijev, seveda!

Vedno, kadar se družimo zaljubljenci v našo pasmo, še posebej člani Slovenskega kluba za bernske planšarske pse, je prijetno, zanimivo, nepozabno. V soboto smo se odzvali vabilu Turističnega društva Selnica ob Dravi in predstavili naše bernije v vsem sijaju. Jutta in Adis sta vlekla vozička, ostali smo se jima pridružili peš. Latina in Thuja sta uživali v božanju in občudovanju, mi pa v jabolčnih dobrotah.

Današnja nedelja, dan, posvečen živalim, je minil na Ptuju, zagotovo živalim najbolj prijazno slovensko mesto. Za organizacijo našega klubskega nastopa pred množico radovednežev, pa tudi za fotografije je "kriva" psarna Berner Kaiser. Danes so bili naši berniji še bolj razpoloženi kot včeraj, okrašeni vozički

so navdušili celo mimovozeče, ki so nas snemali kar iz avtomobilov. Latina in Thuja sta se odlično vživeli v znano in neznano družbo, Deep pa je ta čas delal družbo Setiju in nas počakal v Cirkovcah.

Nikakor ne moremo mimo prijetnega klepeta z g.Bojanom Miško, vodjem nakupovalnega centra Qlandija, Ptuj - tja lahko vstopite tudi skrbniki psov s svojimi štirinožci, kar je pri nas častna izjema.

Konec tedna, vreden ponovitve.... na koncu so bili nekateri zelo utrujeni....

28.09.2009

Deepovo ponovno rojstvo dve leti potem

Danes praznujemo. Dve leti je minilo od Deepove uspešne operacije krvavečega tumorja vranice in ko se veselimo vsakega skupnega dne, se vedno s hvaležnostjo spomnimo tudi prof.Janoša Butinarja iz Bolnice za živali, Postojna, ki ima največje zasluge, da je Deep še vedno z nami.

 

15.09.2009

Bili smo v Švici - Latinini domovini

Obiska razstave smo se seveda veselili, ampak še v večje veselje nam je bilo Latinino srečanje z vzrediteljico Andreo Maret. Za to je bilo vredno potovati v Švico...

... in seveda za to, da smo si ogledali Alexa....

 

03.09.2009

Plavanje - čisti užitek

Nikakor si nismo mogli kaj, da ne bi ponovili izleta na gostoljubne Bloke in pred koncem poletja še enkrat namočili tačke. Latina, Thuja in Nera so si dale duška, tudi skokov v vodo in plavanja pod vodo ni manjkalo....

      

16.08.2009

Klubski piknik je za nami

Po dolgem času smo bernski ljudje spet doživeli pravi piknik. Preko 60 prijavljenih članov priča, da potrebujemo druženje, naši berniji pa prijetno družbo... Latina je večino časa preživela v vodi Bloškega jezera, kjer so se ji z veseljem pridružili vrstniki... radovedno čakamo fotoreportažo Valentine in Dragice na klubskih spletnih straneh SKBPP.

18.07.2009

Knjiga gostov dodana na spletno stran

Pred kratkim smo dodali na našo spletno stran knjigo gostov.

Vsi se lepo povabljeni, da nam kaj napišete.

18.07.2009

Spletna stran pričakuje obiskovalce

Z današnjim dnem je na voljo ta stran.

08.07.2009

Uspeh naše psičke Latine!

Danes je bil za Latino uspešen dan, saj je dosegla sledeče rezultate:

Ocenjevanje zunanjosti: Ocena odlično

Vzrejni pregled: I. vzrejni razred

18.06.2009

Latina na RTG slikanju.

Latina je bila na rtg slikanju kolkov, komolcev in ramenskih sklepov.

Rezultati: A/A, 0/0, OCD free

29.11.2008

Latinin uspeh

Latina je uspešno opravila izpit za psa spremljevalca po programu B-BH.